IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota работи върху луксозен SUV

Новият модел на японците ще се конкурира с Rolls-Royce Cullinan

Японският производител Toyota разработва луксозен SUV, който да може да се конкурира с Rolls-Royce Cullinan, твърди местното издание Chubu Keizai Shimbun.


Toyota


Според информациите работата по новия модел е в напреднала фаза, като серийното му производство ще стартира догодина. Подробности за луксозния SUV не се съобщават, но е известно, че той ще стане част от семейството Century. Годишният тираж на автомобила няма да надвишава 1000 бройки.

В момента именно седанът Century е един от най-скъпите модели на Toyota, като цените му в Япония стартират от 12,2 милиона йени, което прави около 85 500 евро.


Toyota


Едновременно с луксозния SUV японската компанията работи и върху нов кросоувър. Неговите патентни снимки се появиха в базата данни на Министерството на интелектуалната собственост на Австралия. Компактният модел изглежда е с хибридно задвижване, въпреки че изглежда като част от електрическото семейство bZ.

Все още не се знае дали новият кросоувър ще бъде наследник на CH-R или самостоятелен модел. Стилът му до голяма степен повтаря този на новото поколение на Crown, но пък на размери изглежда колкото CH-R. Автомобилът е с отворена решетка и с два люка на кърмата, което означава, че най-вероятно това е plug-in хибрид.


Toyota


Все още няма официални съобщения за пускането на подобен модел в серийно производство, но самата идея за PHEV кросоувър изглежда съвсем реална. Не е изключено обаче японците да готвят и изцяло електрически SUV с компактни размери.


0 от 500