IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-добрият хот-хеч на света?

Чуйте как звучи новата Toyota GR Corolla Morizo Edition на пистата (ВИДЕО)

Toyota GR Corolla е един от най-очакваните спортни автомобили в момента, но както вече знаете, за голямо съжаление, японският производител няма намерение да го продава в Европа. А именно на Стария континент хот-хечовете се радват на голям интерес, така че щеше да бъде интересно да се види как този автомобил ще се справи с огромната конкуренция.


Toyota GR Corolla Morizo Edition


На пазари като Япония или САЩ новата GR Corolla ще пристигне в края на тази година, а малко по-късно дилърите ще имат на разположение и версията Morizo Edition. Това е най-спортният и най-лек вариант на модела, като някои експерти вече твърдят, че той е и най-добрият хот-хеч на планетата.

Благодарение на YouTube канала на фотографа Лари Чен, вече можем да видим как се държи компактният спортен модел на Toyota на писта. В случая видеото се фокусира върху звука на двигателя и на неговия турбокомпресор. Под капака на GR Corolla Morizo се крие същия 1,6-литров трицилиндров турбомотор, който се поставя на GR Yaris, но мощността му е увеличена до 305 к.с. и 400 Нм.



Моделът запазва задвижването на четирите колела GR-FOUR, както и 6-степенната ръчна скоростна кутия, която обаче е с по-къси предавки за ускорение. В допълнение – версията Morizo е с 50 кг по-лека от GR Corolla Circuit Edition, на която е базирана. Теглото от 1395 кг е постигнато след премахване на задните седалки, високоговорителите, части от прозорците и други детайли.

В Toyota планират да произведат само 200 екземпляра от Morizo Edition през първата година, но ако има интерес към модела тиражът ще бъде увеличен по-късно. Цената е доста сериозна за такъв модел, като стартира от 50 995 долара. Това е с около 7 000 долара повече от версията Circuit Edition и с 14 000 долара повече от базовата GR Corolla.


0 от 500