IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кражбите на Hyundai и Kia добиват застрашителни размери

Корейските производители обвиняват социалните мрежи за проблема

Кражбите на автомобили Hyundai и Kia, произведени през периода 2015-2019 г. вече са два пъти повече, отколкото на коли на други компании. Това разкрива в свой доклад на Застрахователния институт за пътна безопасност на САЩ (IIHS).


Hyundai


Вече ви съобщихме, че в Щатите има бум на кражбите на коли от тези две мерки, след като стана ясно, че дори по-нови техни модели не са оборудвани с електронни имобилайзери, които пречат на престъпниците и блокират запалването. При автомобили от други брандове тази защитна система е част от стандартното оборудване.

В Hyundai обаче започнаха да поставят имобилайзери на колите си едва след 1 ноември 2021 г., а Kia направи също в началото на тази година. От 1 октомври дилърите на Hyundai ще започнат да предлагат допълнителна защита, която гарантира пълна безопасност и ще трябва да се бори с набиращата в САЩ мода на кражби на коли на марката.


Hyundai


До всичко това се стигна, след като в социалните мрежи и в YouTube се появиха указания как лесно може да се отмъкнат автомобили на двата корейски производители. Модата се разпространи сред младите хора, които се забавляват като крадат коли на Hyundai и Kia, след което ги зарязват.

От Hyundai излязоха с изявление, в което обвиняват именно социалните мрежи за разрастващия се проблем. От него до момента официално са се оплакали близо 800 собственици на автомобили от двата бранда, като тази бройка продължава да расте с бърза скорост.


0 от 500