IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов тренд при автокрадците – задигат волани на Chevrolet

Полицията смята, че целта на престъпниците са въздушните възглавници

Заради нестабилната геополитическа ситуация по света инфлацията се повишава. Това неизбежно води до намаляване на приходите, понякога и на работни места. В такива моменти броят на кражбите, включително автомобилните, се увеличава, което не е изненада.


кражби


През последните години сериозно се повиши броя на свалените колела и на отрязаните катализатори. Сега обаче се появява нов тренд сред крадците в САЩ, които разбиват стъклата и отмъкват воланите на Chevrolet Malibu, съобщава медиите в страната, като се позовават на полицейски доклади.

Най-сериозна активност в тази посока се отчита в Детройт, където подобни престъпления са се увеличи значително от началото на годината. Крадците действат по един и същ начин – чупят стъклото и отмъкват волана, като основната им цел почти винаги е Chevrolet Malibu.

Предполага се, че нападателите се интересуват не толкова от самите волани, а от разположените в тях въздушни възглавници. При това американците се сблъскват с този проблем за втори път през последните няколко години, като потърпевши отново са собствениците на Malibu. А причината е, че при този модел воланът е закрепен с два болта и се сваля много лесно.

Големият проблем за пострадалите е, че кризата намалява не само производството на автомобили, но и на резервни части. Така собствениците трябва да чакат с месеци, за да им бъде доставен нов волан. Полицията явно не може да се справи с тези престъпления и съветва притежателите на Chevrolet Malibu да паркират колите си на безопасни места.

Снимка: wxyz.com

0 от 500