IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Устройство, маскирано като видеоигра, краде коли за секунди

Джаджата изглежда като Nintendo Game Boy и струва над 46 000 лева

Трима автомобилни крадци, използващи устройство, замаскирано като конзола за видеоигри Nintendo Game Boy, са заловени от полицията в британския град Шолс. Джаджата, която използвали апашите, била умело прикрита като популярната машинка, но за разлика от нея се оценява на внушителните 20 000 британски лири (над 46 000 лева по актуалния курс). И се предлага от българска фирма!


Фалшиво Nintendo


Властите арестували 29-годишния Дилън Армър, 31-годишния Томас Поулсън и 33-годишния Кристофър Боуз от Йоркшир, след като били хванати от охранителна камера да отмъкват Mitsubishi Outlander от двор в Шолс през лятото. Видеото, споделено от BBC, показва как тримата крадци използват устройството за да отключат японския кросоувър за секунди и да избягат с автомобила. Вижте наглата акция във видеото:



Местната полиция успяла да използва видеото от охранителната камера за да идентифицира автообирджиите и успяла да ги издири. При обиск в единия от автомобилите, собственост на член на бандата, полицията открила фалшивата конзола Nintendo Game Boy, която се съхранявала в тайник на машината. Устройството, както споменахме, се предлага за над 46 000 лева на черния пазар.

Джаджата, използвана за мълниеносна кражба на автомобили, позволявала на крадците да отключват возилата и да стартират двигателите, като била със специфични настройки да "обезврежда" Mitsubishi Outlander. Полицията също така открила и видео в мобилен телефон на бандитите, показващо как един от мъжете демонстрира как работи устройството.

"Пълното пренебрежение, което (крадците) изпитваха към жертвите, чиито превозни средства, закупени с трудно спечелени пари, бяха открадвани за секунди, е напълно очевидно от ироничния тон, чут на видеозаписите, които възстановихме от един от телефоните им", възмущават се от полицията. Армър е осъден на 30 месеца затвор, докато и Боуз, и Поулсън са осъдени на по 22 месеца, заради участието им в кражбите.

0 от 500