IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По светлините ще ги познаете!

Производителите превръщат този важен детайл в уникален подпис

Всеки производител на автомобили има свои собствени уникални стилистични черти - тези, които винаги (или почти винаги) са характеризирали всеки произведен модел. Малки детайли на - като линии, които пресичат каросерията, маски със специфичен дизайн и т.н. Такива са и светлините, които, особено след въвеждането на LED-технологията, вече не са „обикновени“ инструменти за осветяване на пътя, а неразделна част от дизайна на автомобила, за да напомнят още при пръв поглед принадлежността му към определена марка.


светлини


Често се случва, нощем, гледайки в огледалото за обратно виждане, човекът зад волана „ето, това е...“, опитвайки се да познае марката и модела на колата зад него, само като гледа нейните светлини. Какви обаче са тези отличителни знаци?

В случая нещата се промениха през 2004 г. с Audi A8, където производителят премина от халогенни лампи към различни светещи точки, които бяха така подредени, че не само да се следи за безопасността, но и да се образуват различни оптични групи. В наши дни те са приели различни форми, като повечето компании предпочитат хоризонталното разположение, но има и изключения.

Светлините на различните производители (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А къде ми е бумеранга но Киа Спортич, впечатляват. Също и близнака Хюндай Тусон са интересни.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    На Ваген и Шкода са много близки до БМВ. Толкова им е бедна фантазията на Вагенските дизайнери.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изпуснали сте Рено. Те са едни от най-разпознаваемите. Ама пусто идолопоклонничество на ВАГ и залитане към спортни коли за неприлично богати измамници...
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вечер в огледалаото, нямя шанс да познаеш каквото и да било, освен ако не е "задния номер". През деня, по дневните светлини по има шанс от делече, но също е малко вероятно. Съвсем друга тема е за задните светлини.
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Nai groznite svetlini sa pri Ferrari i tova pone ot 20 godini