IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато най-бързият седан в света беше Alfa Romeo

13 любопитни факта за легендарната Alfetta, която навърши 50 години

Днес легендарната италианска марка е далеч от върховете на славата си: през първата половина на 2022 Alfa Romeo е продала едва 11 736 автомобила в Европа, близо двойно по-малко дори от нишовата френска DS. Може би обновяването на гамата, започнало с новия кросоувър Tonale, ще помогне ситуацията да се промени. А междувременно на италианците им остава да си спомнят за миналото величие - за което има предостатъчно поводи. През 2022 се навършват 50 години от появата на един от най-успешните модели на компанията - Alfa Romeo Alfetta.
      
        
13 любопитни факта за Alfa Romeo Alfetta (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #7
    26 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Имах такава преди 20тина години. Наистина имаше уникална возия - мека по неравностите, но в завоите като на релси... Проблем беше с поддръжката. Елементарни неща като карета, накладки, тампони просто нямаше. Обаче все още съжалявам, че я разкарах...
  • #6
    32 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Германците таковаха майкатя на италианският автопром 90-те години саботажи германизяция на автомобилните списания подкупи и тн.
  • #5
    7 rate up comment 32 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Италианците са мързеливи
  • #4
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Алфа не е за галоши ( преди 1 година )
    Още по-добре, че се продават слабо. Така не съм с кола ,като немските изкормени нафтови печки на всеки ъгъл заради,които умираме млади.
  • #3
    41 rate up comment 9 rate down comment
    Striker ( преди 1 година )
    Че тя и Giulia Quadrifoglio си беше съвсем доскоро най-бързата в класа си. Айде малко да си научите уроците. Италианците като поискат да направят нещо най-добро, дори немците им дишат прахта.
  • #2
    8 rate up comment 47 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Еми как няма да продават толкова много. На никой не му се купува мъртвороден трошляк, който за нищо не става, а на всичко отгоре е и на цената на истинска кола. Алфа диша само от миналото, което е много далече на зад и не помага за нищо.
  • #1
    32 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Чудесна, особено GTV!