IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20 чудесни спортни коли за под 10 000 евро

От непознатата Honda Beat до Mercedes C43 AMG: ограниченият бюджет не значи, че трябва да се задоволите с нещо скучно

Да се купи спортен автомобил на старо е доста сериозен риск: поддръжката е скъпа, а и експлоатацията на тези коли много рядко се оказва от типа "една баба я е карала само в събота до църквата". И все пак, ако бюджетът ви е ограничен, това не значи автоматично, че трябва да си вземете десетгодишна Corolla. В крайна сметка надеждността е важно нещо, но не е единственото. Има я и радостта от живота - а тези 20 спортни коли, подбрани от експертите на уважаваното Road & Track, могат да ви я дадат в големи дози. Когато работят, разбира се. Всеки от тези модели може да се намери за до 10,000 евро, което при днешната автомобилна хиперинфлация минава за изгодна сделка.
    
       
25 спортни коли за под 10 000 евро (ГАЛЕРИЯ):

  
     

0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Nissan NX, Мазда 323F дето е като Порше, Mazda MX-3
  • #13
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Почти всяка от колите в тоя списък бих си я взел. Но това е за втора кола - първо трябва да имаш една надеждна и съвременна да вози семейството, и след това една такава за кеф
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    баце, ти се научи да караш, пък тогава говори :D
  • #11
    2 rate up comment 6 rate down comment
    От опит ( преди 1 година )
    Карал съм на тест драйв Маздаспийд 3 около 50 км беше чисто нова и вървеше доста добре. Няколо години по-късно успях да се докопам до БМВ Х5М от 2015-та на 15 х км. по магисрала Срума и по Дефилето. Малейййй не ми говорете за сравнение на 260 коня L4 2.3 срещу V8 575 коня, шанса е нулев дори и по завоитеПокарайте пък после пишете по форумите ;).
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Извади калкулатора и смятай ;) точно два пъти са в повече 400кс на 1700 кг. Но е факт че по-леката кола е по интересна за каране.
  • #9
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредния малкопиш***вец дето смята че 400 коня на кола тон и 700 е повече от 110 коня на кола 900 килограма.
  • #8
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спортната и особено забавната кола е лека и балансирана. Ако са й докарали и повечко коне супер. Старите коли с по-малко коне са реално толкова бързи колкото новите защото са леки и пъргави. Макар 0-100 да име по-слабо. То и без това ако само 0-100 те интересува си вземи електричка. Там няма кой да ги бие. Не е задължително, но доста често е факт, че спортната кола вози твърдо.
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до 2 ( преди 1 година )
    А часовникът ти струва 100 големи зелени...
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    до 5 ( преди 1 година )
    Анцуг, спортната кола винаги вози твърдо. Само така може да се кара спортно :D а комфортът е за дебелите мутреещи льольовци, дето не могат карат, но умеят да се дървят анонимно в нега :)
  • #5
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    винаги се появява някой, който няма пари за истинска спортна кола и си мисли , че негова с 200 коня върви на гръм , и вика, дай ми го този с мерцедеса, бмв-то или поршето на завоите да му покажа как се кара!!! в част от тези 20 коли спортно им е само окачването /защото возят като каруци/ !!!