IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20 чудесни спортни коли за под 10 000 евро

От непознатата Honda Beat до Mercedes C43 AMG: ограниченият бюджет не значи, че трябва да се задоволите с нещо скучно

Да се купи спортен автомобил на старо е доста сериозен риск: поддръжката е скъпа, а и експлоатацията на тези коли много рядко се оказва от типа "една баба я е карала само в събота до църквата". И все пак, ако бюджетът ви е ограничен, това не значи автоматично, че трябва да си вземете десетгодишна Corolla. В крайна сметка надеждността е важно нещо, но не е единственото. Има я и радостта от живота - а тези 20 спортни коли, подбрани от експертите на уважаваното Road & Track, могат да ви я дадат в големи дози. Когато работят, разбира се. Всеки от тези модели може да се намери за до 10,000 евро, което при днешната автомобилна хиперинфлация минава за изгодна сделка.
    
       
25 спортни коли за под 10 000 евро (ГАЛЕРИЯ):

  
     

0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    dr_slavov ( преди 1 година )
    Що не си пиете хапчетата? Volvo V70 спортен автомобил. Това, че има 250коня двигател на това огромно и тежко купе, не го прави спортен.
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 17 ( преди 1 година )
    ти си смехотворен. Абарта е страшна машинка
  • #22
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Високотехнологична машина на 20+ години тя вече е свършила. Това са изпилени и много тънко напаснати , но същевременно свръх натоварени компоненти.
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Колите за кеф почти винаги вървят със скъпа потдръжка. И съвсем логично колкото по тънко я вземеш, толкова по редовно и дълбоко ще ти бърка в джоба после. Просто е. Ако колата е мощна, бърза и здрава ще е скъпа. Хората ги търсят и държат цена. Ако модела не е особено удачен - няма търсене - цените падат. Ето например C43 AMG или Audi S4 са 3 пъти по евтини от аналогично М3. Ми пазара подсказва - търси се и се плаща за доказано по доброто - и на пътя и в сервиза.
  • #20
    11 rate up comment 0 rate down comment
    JDM ( преди 1 година )
    Това Mitsubishi 3000 GT. когато излезе 1990г. беше като космически кораб. Нямаше друга такава кола. Уникален дизайн който и днес като го видиш на живо и ти пада ченето. 3.0V6 Twin Turbo, 300 коня, AWD + завиване и на всички колела, регулируемо окачване с електронен контрол, активна аеродинамика. Това са неща които Порше започна да слага в моделите си чак 2005г..
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Сиско ( преди 1 година )
    МИЦИБУШИТО 3000 GT ТОВА Е КОЛАТА.
  • #18
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Половината от тези коли няма как да намерите за по 10 000 евро! Освен, ако не са в окаяно състояние. Иначе, относно спора...да, може и да е с малко коне и да е спортна. Не говорим за масъл, супер и хиперкар. Просто за спорна кола. Карал съм Дайхацу Копен, 900 кубика, турбо, кабрио. Еми, няма такъв кеф! Да, не може да лети с 300 по магистралата, но не ми и трябва....
  • #17
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Те така де. ( преди 1 година )
    Фиат 500 ,да го поставите в редицата на БРЗ, брс ,камарото и Инфинити купе е смехотворно.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до 15 ( преди 1 година )
    Супер, браво :) тогава имаш достатъчно свободно време да се научиш и да пишеш :D
  • #15
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Хе хе ( преди 1 година )
    Научил съм се да карам отдавна - така като си говорим по добро от картинг 25 или 40 коня с ръчни скорости няма ;). Може да се пробваме на Лута някой хубав ден.