IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте SUV с тоалетна вътре?

Тази Toyota Fortuner е получила „специално“ оборудване (ВИДЕО)

Индийският автомобилен журналист Сарат Саджи показа на видео оригинално модернизиран SUV - Toyota Fortuner, който е на рамна конструкция. Най-интересното при автомобила е, че той е оборудван с отделна тоалетна кабина, но промяна изобщо не се забелязва отвън.


Toyota Fortuner тоалетна


Достъпът до тоалетната е същият като до третия ред седалки - седалката на втория ред се накланя, освобождавайки проход, но за по-лесно трябва да се използва задната врата. По-любопитното обаче е обяснението за подобна модернизация – индийските журналисти твърдят, че в страната липсват чисти и безопасни тоалетни, а при пътуване на дълги разстояния това може да бъде проблем. Особено тежка е ситуацията за хората с увреждания и за... таксиметровите шофьори, като именно за тях е предназначен проектът.

Удобството на тоалетната в SUV със стандартен покрив обаче е доста съмнително - дори ниският журналист Саджи трудно би могъл да се побере вътре. Разработчиците от Ojes Automobiles обаче са се погрижили за допълнителна вентилация, хигиеничен душ и са поставили специална касета под дъното.



Други модификации на оригиналния Toyota Fortuner не се съобщават, няма информация и за цената на конверсията. От видеото става ясно, че заради тоалетната броят на местата е намален от шест на пет (включително водача), а за основа е послужил всъдеходът от моделна година 2015 г.


0 от 500