IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш водещ на Top Gear попадна в болница след катастрофа

Джеймс Мей се удари в стена с Mitsubishi Lancer Evolution по време на снимки

Бившият водещ на предаването Top Gear - Джеймс Мей, е в болница след инцидент по време на снимките на петия сезон на The Grand Tour, съобщава британското издание The Sun, което публикува и подробности за катастрофата.


Mitsubishi Lancer Evolution


Известният с прякора си „Капитан Охлюв“ журналисти не се е справил с каскада в затворена военноморска база, докато шофирал Mitsubishi Lancer Evolution и се блъснал в стена с около 120 км/ч. Мей е получил травма на главата и счупено ребро, като е хоспитализиран.

The Sun съобщава, че инцидентът е станал още през март, но подробности излизат едва сега. Според неофициални източници, Хамънд, Кларксън и Мей е трябвало да се редуват в карането на рали колите през тунела на затворената норвежка военноморска база. Сложността на каскадата се крие в това, че светлините на тунела светват само за момент – при появата на колата, и шофьорът има секунди за реакция.

Мей не е успял да се справи със задачата и е натиснал спирачките твърде късно, като се е ударил в стената. Медицински екип му е оказал помощ на място, но се е наложило водещият да влезе в болница, а колегите му Джереми Кларксън и Джеймс Мей са продължили снимките без него.

Подробности за случилото се ще има при излизането на новия сезон на The Grand Tour тази есен, но вече е ясно, че част от заснетите епизоди на шоуто са без Мей, който наскоро се е присъединил към колегите си.

0 от 500