IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само в Русия: Камион се сблъска с... ракетен комплекс

Гордостта на руските ракетни войски била неутрализирана от ТИР с минерална вода

Куриозните случки по руските пътища са много, но миналата седмица към тях се добави и съвсем нов тип: катастрофа между товарен камион и... ракетен комплекс.
    
     
Искендер, ракетен комплекс, катастрофа, Русия
     
        
Инцидентът станал край град Армавир, където ТИР с минерална вода настигнал два самоходни ракетни комплекса "Искандер" и се врязал в задния. По информация на местния тв канал първата военна машина теглела втората на буксир. От силата на удара камионът излетял в канавката, а товарът - петлитрови туби с минерална вода - се разпилял. За съжаление шофьорът е загинал. Водачът на "Искендер" е бил затиснат в деформираната кабина, но спасителен екип го измъкнал и го настанил в болница. Още двама военнослужещи са хоспитализирани.
      
      
Искендер, ракетен комплекс, катастрофа, Русия
Водачът на камиона с минерална вода е загинал в катастрофата, съобщава местният тв канал
         
         
Град Армавир се намира в южна Русия, недалеч от Краснодар и от района на военните действия в Украйна. Това е втората пътна злополука с военна техника в Русия за седмицата. Преди това камион удари брониран автомобил "Тигр" в района на Смоленск.

"Искендер", с код 9К720, е група от оперативно-тактически ракетни комплекси, произвеждани от 2006 насам в Русия. Основата им цел е поразяването на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на противника, като носените от тях ракети развиват скорост 2100 метра в секунда и имат обхват до 500 км.


  
  

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    QWERTY ( преди 1 година )
    ТИЯ РАШКИ ВЕЧЕ СИ БЛЪСКАТ ЗАЧИСЛЕНАТА ТЕХНИКА ОЩЕ НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ, САМО И САМО ДА НЕ ГИ ПРАТЯТ НА ФРОНТА. P.S: КОЕТО ВСЕ ПАК Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО ДА ГИ ПРАТЯТ И ДА ИЗБЯГАТ ПО БЕЛИ НААКАНИ ***, ЗАРЯЗВАЙКИ ИСКАНДЕРА ЗА ПОДАРЪК НА УКРАИНЦИТЕ.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    14 чебурак не бил съгласен с руснаците съобщаващи новината - хахахаха. БГ *** са пр0зти като гз. Ако имаше IQ50 щеше да види с бегъл поглед, че района на Краснодар е идеален за обстрел в УК. с тези 500 км.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    И те така ( преди 1 година )
    От алкохолици-рашастанци кво да очакваш ? Добре , че намаляват по-бързо и от нас !
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До екипа,не съм съгласен с факто,който сте написали за близкото нахождение на този ракетен комплекс до зоната на военните действия.При бегъл поглед на картата,даденото място се намира от другата страна срещуположно на зонат ана военни действия делящи го от Азовско море.Проверявайте ги тези неща,защото до Симферопол в Крим са на отсотяние близо 700км.
  • #13
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 7,да видяхме ги и ги виждаме всеки ден,първо отиде центара край Лвов за приемане и обучение на западни доброволци,барабар с всичките долнопробни катили в него,после отиде част от главния щаб до Виница и т.н. Кто всеки ден с руските ракети разпарчетосват складове и боеприпаси на укрите и ги разбиват по всички направления.
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До #11 ( преди 1 година )
    Двигателите на КамАз ги прави Cummins. Трансмисиите ги прави ZF. И т.н.
  • #11
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Андрей ( преди 1 година )
    Колко *** в коментарите, които крещят за факта, че всичко е Porsche! Да, няма нищо от Porsche, както няма нищо от Porsche във ВАЗ-2108! 80% от компонентите на този автомобил се произвеждат в Русия, а КамАЗ произвежда двигатели! Автоматичната трансмисия също е напълно руска! Това е уникална разработка на инженерите на руската компания КАТЕ! Двигателят също е разработен в Русия, а Porsche го сглобяват, провеждат технически тестове и го модифицират.
  • #10
    2 rate up comment 6 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Striker Че то в цяла западна европа няма произведен нито един телевизор или телефон. Всичката електроника на западняците фалира.
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До #6 ( преди 1 година )
    Русия вече излязоха от Световната здравна организация, защото са им сърдити. Вероятно заради ниското място в класациите. Ама чехите какво са виновни, че произвеждат хубава бира и туристите масово си поръчват? И така вдигат производството и респективно литрите на глава от населението?Пък и един чех за 80 години живот ще изпие повече бира от един руснак със средна продължителност 56
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Милорд, това е, понеже а) в Русия статистиката не мери нарочно алкашките, за да не чупят рекорди, и б) защото статистиката не включва пиенето на технически съдържащи алколол течности като тази за чистачките