IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla продала катастрофирал Model 3 като чисто нов

Собственикът на електромобила разбрал чак след година

Клиент на Tesla откри, че неговият Model 3 от 2021 г. не е чисто нов автомобил, а катастрофирала кола, която му е продадена като ток-що изляза от фабриката. Мъжът разбрал за измамата от страна на производителя, след като се опитал да замени електрически си седан за кросоувъра Model Y.


Tesla Model 3 - катастрофирал


През 2021 г. фенът на Tesla, чието име не се съобщава, придобива Model 3 SR+. Той кара колата малко повече от година и решава, че му е време за по-голям автомобил, като започва да търси мнения за Model Y, тъй като държи на марката. Естествена, мъжът иска да продаде сегашната си кола и се обръща към брат си с молба да провери колко би получил за нея. За целта той търси оферти от компании, които изкупуват употребявани автомобили с цел препродажба.

Шокът за собственика идва, когато представител на такава компания го уведомяват, че не могат да направят оферта за неговия Model 3, тъй като електрическият седан е претърпял катастрофа, при която са се активирали въздушните възглавници. Докладът на сайта Carfax разкрива пълни подробности за инцидента, за който собственикът не знае.


Tesla Model 3 - катастрофирал


Мъжът разкрива, че е купил колата от Tesla, откъдето са му съобщили, че колата е с пробег от 800 км, но отговаря на всички изисквания за нов автомобил. От компанията предложили отстъпка от 1700 долара, която собственикът веднага инвестирал като вноска за нов автомобил. Американецът допълва, че „обича своя Model 3” и „не е имал никакви проблеми с него“.

Въпреки това, той е изпратил писмо до Tesla за разрешаване на ситуацията, като жалбата му трябва да бъде разгледана в 60-дневен период. Оказва се обаче, че този собственик не е единственият в подобно положение. Друг клиент на марката твърди, че си е купил Model 3 Long Range от компанията, откъдето му предложили отстъпка, тъй като колата е изминала 40 км. Мъжът приел, но се оказало, че автомобилът не може да бъде регистриран в неговия щат, тъй като преди това е регистрирана другаде. Той случай завършва щастливо, след като от компанията се съгласяват да изкупят колата обратно.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 8 rate down comment
    До7 ( преди 1 година )
    Забравяш че Тесла е и застрахователна компания и сама поема застрахователните събития. Дали ще откаже изплащането на ремонта на автомобила?
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Очевидно при тебе пропагандата върши работа. В момента в който се запали някоя Тесла по света, след пет минути е във всички медии включително и тези в България. Обаче когато само за няколко месеца се запалиха 17 автомобила на general motors докато се зареждат в домовете на собствениците, няма и дума по въпроса. А да си чул че general motors бяха принудени да заменят абсолютно всички батерии на произведените досега електромобили, заради дефект, а колелата на всички произведени Toyota падат?
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Това е измама в особено голям размер! Ако знаете, че колата е претърпяла инцидент, ще поискате отстъпка, защото тя впоследствие не може да бъде препродадена за нормални пари. Аз бих се обърнал към адвокат. Все едно да купите автомобил на 3 години в гаранция и при катастрофа да ви откажат да изплатят сумата по застраховката, защото вече веднъж е плащана.
  • #6
    6 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дори е похвално, че Тесла възстановят и ремонтират с нови части пострадали автомобили. Не са му продали колата като нова, а явно се е държала като такава, след като не е имал проблеми. Все пак е трябвало да го уведомят.
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Единствените падащи колела са от BZ4X на Тойота! За такъв казус никой не се беше сещал, дори самите Тойота не са наясно как да го оправят! В момента изискват незабавно спиране на всеки, който я е закупил! Предлагат замествавщ автомобил, без да казват колко би траела корекцията и на по късен етап вероятно ще предложат изкупуване на автомобила! Като се сложат и батериите на CATL за американските модели, които не зареждат на 0 градуса, можем да кажем, че Тойота стартират чудесно!
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    "самозапалващи се батерии и падащи колела" - описваш точно Тесла!
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не ги оправдавам за тази постъпка, нито пък одобрявам отвратителното качество на произведените в първата фабрика в САЩ автомобили, но не мога да отрека, че Тесла технологично и организационно е с няколко години пред останалите и клиентите които ги купуват определено не са ***. Ако ги смяташ за ***, кажи според тебе каква марка електромобили би трябвало да си купят вместо Тесла? Лично аз бих избрал неравномерни фуги вместо самозапалващи се батерии и падащи колела.
  • #2
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Да, ама е бърза ( преди 1 година )
    Хаха. Интересно какво ще пишат електрофилите сега. Те с тези разместени панели по екстериора и разхлопани пластмаси, всички са все едно катастрофирали. Сега някой облъчен ще напише, че обаче е бърза и всичко е точно. Това е най-измамния балон на века. Такива мизерни неща не си позволяват даже и индийски автомобилостроители. Коли без накладки, катастрофирали, с различни модели гуми и джанти. Явно просто са се ориентирали към нишата със слабоумни, която е доста голяма и печелят яко. Пародия.
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Разбира се къде ще сравняваш гаражна фирма Тесла с утвърден производител като Рено например.