IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla продала катастрофирал Model 3 като чисто нов

Собственикът на електромобила разбрал чак след година

Клиент на Tesla откри, че неговият Model 3 от 2021 г. не е чисто нов автомобил, а катастрофирала кола, която му е продадена като ток-що изляза от фабриката. Мъжът разбрал за измамата от страна на производителя, след като се опитал да замени електрически си седан за кросоувъра Model Y.


Tesla Model 3 - катастрофирал


През 2021 г. фенът на Tesla, чието име не се съобщава, придобива Model 3 SR+. Той кара колата малко повече от година и решава, че му е време за по-голям автомобил, като започва да търси мнения за Model Y, тъй като държи на марката. Естествена, мъжът иска да продаде сегашната си кола и се обръща към брат си с молба да провери колко би получил за нея. За целта той търси оферти от компании, които изкупуват употребявани автомобили с цел препродажба.

Шокът за собственика идва, когато представител на такава компания го уведомяват, че не могат да направят оферта за неговия Model 3, тъй като електрическият седан е претърпял катастрофа, при която са се активирали въздушните възглавници. Докладът на сайта Carfax разкрива пълни подробности за инцидента, за който собственикът не знае.


Tesla Model 3 - катастрофирал


Мъжът разкрива, че е купил колата от Tesla, откъдето са му съобщили, че колата е с пробег от 800 км, но отговаря на всички изисквания за нов автомобил. От компанията предложили отстъпка от 1700 долара, която собственикът веднага инвестирал като вноска за нов автомобил. Американецът допълва, че „обича своя Model 3” и „не е имал никакви проблеми с него“.

Въпреки това, той е изпратил писмо до Tesla за разрешаване на ситуацията, като жалбата му трябва да бъде разгледана в 60-дневен период. Оказва се обаче, че този собственик не е единственият в подобно положение. Друг клиент на марката твърди, че си е купил Model 3 Long Range от компанията, откъдето му предложили отстъпка, тъй като колата е изминала 40 км. Мъжът приел, но се оказало, че автомобилът не може да бъде регистриран в неговия щат, тъй като преди това е регистрирана другаде. Той случай завършва щастливо, след като от компанията се съгласяват да изкупят колата обратно.


0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    всеки знае тесла какво е. ясно е. пределно ясно. чак кристално.
  • #18
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе нещо много малко електрофили са коментирали. Ако беше статия, че Тесла е била Дачия спринг на драг, коментарите вече щяха да са над 1000. Тази обаче явно не ви изнася.
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    Тоест, ти си с половин мозъчна клетка, за да обясняваш, колко били здрави Треслите. Човека са го извъртяли с катастрофирала кола, която се продава за уж нова, за 1400 км. Ако това се беше излъгал да направи, който и да е производител освен Тресла в Америка, вече щеше да е с няколко милиарда назад. Обаче за тях няма санкции въпреки, че продават коли без накладки, с различни гуми, удряни, с изпадащи панорами и още десетки други издънки. Чичо Сам помага на Наркомъск.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    първокласни мошеници сър
  • #15
    3 rate up comment 11 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Тоест, това са структурно най-здравите и устойчиви на усукване серийни коли и след удар и смяна на брони и калници са неразличими от нови и служат безпроблемно? Нищо ново.
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А 2914 като продавахаградушкови коли от шоурумовете в София..?
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Афрото си е мошеник от класа.
  • #12
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това ли е контрата на факта, че вече Тесла имат производствени мощност за над 2 милиона коли? Имаше лафове за краставиците едно време.
  • #11
    12 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мноу са гадни електричките , да знаете! Затова си карайте 20+ годишните тракалници , и оставете другите да се мъчат с гадните електрички !
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 1 година )
    До 8: Само че фактите от реалността са че няма нито една bZ4X с паднали колела, докато Теслите с паднали колела са десетки.