IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Jazz получи версия RS

Суперминито ще се предлага с по-мощно хибридно задвижане

Honda разкри четвъртото поколение на модела си Fit, който в Европа се продава като Jazz още в края на 2019 г. Сега японският производител пуска нова версия на суперминито – RS. Това всъщност е ниво на оборудване, което ще се присъедини към предлаганите от по-рано Basic, Home, Luxe и Crosstar.


Honda Jazz


Добавянето на RS не означава, че Jazz/Fit се превръща в пълноценен хот-хеч. Просто Honda използва наставката на определени пазари, за да предлага по-спортна версия на оригиналния модел. Пример за това е седанът Civic RS, който има по-агресивен външен вид, но е далеч дори от версията Si.

Компанията засега единствено показва снимки на автомобила, без да разкрива техническите му характеристики. Все пак е известно, че Jazz/Fit RS ще получи по-мощна конфигурация на хибридния агрегат, предлаган в европейската версия на модела. На Стария континент моделът се предлага с мощност 109 к.с. и 253 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,4 секунди. Максималната скорост е 175 км/ч.


Honda Jazz RS


От Honda обещават повишена мощност на двигателя и подобрена реакция при ускорение. Те вървят заедно с ексклузивен превключвател на режимите на шофиране, който позволява избор между Normal, Sport и Econ. В оборудването на новата версия влиза селектор за намаляване на скоростта, представляващ лостчета, монтирани зад волана, чиято задача е да контролират регенеративното спиране.

Трябва да се отбележи, че RS ще се предлага само с предно задвижване, докато други версии - включително Crossstar, са оборудвани със задвижване на четирите колела (AWD). Освен това, спортният Jazz ще получи малко по-спортен екстериорен стил и жълти шевове в купето.


Honda Jazz RS


Както при всички други нива на оборудване, наборът от технологии за безопасност Honda Sensing ще бъде част от стандартното оборудване.


0 от 500