IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda сваля от производство 10 модела

Мерките засега са само за японския пазар

Японската компания Honda в продължение на последните две години направи мащабна ревизия на моделната си гама, но засега тя засяга само вътрешния пазар. Като цяло обаче ревизията има сериозен мащаб и за две години Honda ще спре 10 модела, въпреки че някои от тях се ползват със сериозен интерес в други държави. Сред „убитите“ ще бъде и Accord, моделна година 2022.


Honda CR-V


През декември миналата година компанията информира своите дилъри, че на пазара в Япония се спират CR-V, Shuttle и Insight. Тяхното производство се планираше да бъде прекратено през месец май, но наскоро стана известно, че това няма да стане по-рано от август.

Също така Honda планира да се откаже от консумативи за седана Accord на вътрешния пазар. И това това ще стане на фона на смяната на поколението, което ще настъпи през следващите години. Производството на Accord в Япония ще спре през септември.

Според официално изявление, Honda предприема този ход заради слабото търсене в страната. Но в същото време от фирмата не изключват вероятност за възобновяване на производството на тези автомобили. По-специално, такова решение може в крайна сметка да бъде взето за минивана Shuttle. Въпреки това CR-V вероятно няма да се върне на родния пазар, защото се смята за скъп кросоувър за Япония.


Honda Accord


Японският производител не за първи път премахва модели от производството и то много преди дебюта на новите им версии. Това например се случи наскоро с минивана StepWGN, който напусна родния пазар около шест месеца преди пускането на следващото поколение.

Въпреки казаното, развитието на Accord в Япония може да върви по различен план. Honda наскоро затвори един от домашните си автомобилни заводи, а друг вече се фокусира повече върху електрическите превозни средства. Затова е възможно бъдещият Accord за Япония да бъде електрическа кола.


0 от 500