IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият камион на Tesla ще бъде много по-евтин

Приемането на нов закон в САЩ ще намали сериозно цената на Semi

Очакваният дълго време електрически камион Tesla Semi се прогнозира да бъде и с по-добра цена. Причината е предложен в САЩ „Закон за намаляване на инфлацията“, който ще предоставя данъчни облекчения за електрически превозни средства, както и други програми, които да помогнат за намаляване на инфлацията и опазване на околната среда.

 

Tesla Semi

 

Очакванията са скоро този законопроект да се приеме и така при покупка на Tesla Semi, цената му да падне с 40 000 долара. Защо точно толкова? В разчетите на законопроекта за превозни средства с тегло над 6350 кг е предвидено данъчното облекчение да е 40 хил., или до 30 процента от цена на превозното средство, като ще се прилага по-малката сума.

Засега се смята, че базовата цена на Tesla Semi ще започва от 150 000 долара, но в последно време компанията направи по-скъпи всички свои електрически превозни средства. И до пускането на пазара на Semi, вероятно през следващата година, и тези сегашни сметки колко ще струва Tesla Semi вече да не бъдат актуални.

 

Tesla Semi1

 

Футуристичната концепция на Tesla Semi бе представена през 2017 г. От компанията заявиха, че камионът ще се задвижва от четири независими двигателя на задните оси, ще ускорява до 100 км/ч за 20 секунди и с едно зареждане на батерията ще изминава до 800 км.

 

 

0 от 500