IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият камион на Tesla ще бъде много по-евтин

Приемането на нов закон в САЩ ще намали сериозно цената на Semi

Очакваният дълго време електрически камион Tesla Semi се прогнозира да бъде и с по-добра цена. Причината е предложен в САЩ „Закон за намаляване на инфлацията“, който ще предоставя данъчни облекчения за електрически превозни средства, както и други програми, които да помогнат за намаляване на инфлацията и опазване на околната среда.

 

Tesla Semi

 

Очакванията са скоро този законопроект да се приеме и така при покупка на Tesla Semi, цената му да падне с 40 000 долара. Защо точно толкова? В разчетите на законопроекта за превозни средства с тегло над 6350 кг е предвидено данъчното облекчение да е 40 хил., или до 30 процента от цена на превозното средство, като ще се прилага по-малката сума.

Засега се смята, че базовата цена на Tesla Semi ще започва от 150 000 долара, но в последно време компанията направи по-скъпи всички свои електрически превозни средства. И до пускането на пазара на Semi, вероятно през следващата година, и тези сегашни сметки колко ще струва Tesla Semi вече да не бъдат актуални.

 

Tesla Semi1

 

Футуристичната концепция на Tesla Semi бе представена през 2017 г. От компанията заявиха, че камионът ще се задвижва от четири независими двигателя на задните оси, ще ускорява до 100 км/ч за 20 секунди и с едно зареждане на батерията ще изминава до 800 км.

 

 

0 от 500
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 22 ( преди 1 година )
    Кой ти говори за безплатна слънчева енергия? 1 милион за тебе не са ли пари?Но този 1 мегават централа на година произвежда средно 1 300мегаватчаса, които са 1500 зареждания или 1,5 милиона километра, които се минават с 450 000литра дизел на стойност 1,5 милиона лева годишно при цена на фотоволтаичната централа 1 милион и 25години гаранция - общо 37 милиона километра и 40 милиона лева за гориво. Дали някой ще кара дизелов ТИР, когато има електрически?
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колко точно плащате на слънцето да свети? Я да ни светнете.
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А по отношение на опъването на стотици километри жици ми то в градовете едва едва има тролеи и автобусите на батерии а не тролеите изместват дизеловите та какво остава за извън града където трябват сума ти жици освен за определени силно натоварени къси маршрути за другаде едва ли е изгодно това с тролеите-тирове
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Различни неща ( преди 1 година )
    Ако беше толкова просто със влаковете до сега да нямаше тирове не се ли сещат някои това нещо и в най-напредналите в това отношение (товарни влакове) пак ползват много тирове
  • #22
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    камион на ток кой ли гений е измислил това опъни две жици вкарай ги в контакта и си пътувай по света същата работа
  • #21
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Слънчевата енергия никога няма да е безплатна
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Бъдещето на товарния транспорт е на релси и с ток.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    До 18. Със същия успех собственика на складовете може да задължи шофьора да се храни само с боб и камиона да се движи с реактивна тяга.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Айде пак монополист. И на каква цена ще ти продават този ток на магистралата по жиците?А така собственика на складове в Бургас и София, ще си инсталира фотоволтаици върху складовете и ще зарежда от тях камионите докато се товарят и разтоварват и ще кара без пари. Един мегават фотоволтаична централа струва само около милион. Избива си парите за нула време.
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Къде е мястото на този камион. На магистралата. Ми електрифицирайте магистралата - направете тирове -тролей. Най-голямата глупост е да се опитваш да съхраняваш ток в батерии.