IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Rolls-Royce получава рекордна аеродинамика

Коефициентът на съпротивление при Spectre ще бъде 0.25, моделът е готов на 40%

Британският производител Rolls-Royce също се готви да влезе в света на електрификацията, като подготвя своя първи модел, който не е оборудван с бензинов двигател. Вече е известно, че той ще се казва Spectre, а премиерата му е планирана за края на 2023 година.


Rolls-Royce Spectre


От компанията разкриват, че в момента електромобилът е готов на 40%. До излизането на Spectre тестовите прототипи ще изминат около 2,5 млн км – разстояние, което средностатистически Rolls-Royce навърта за 400 години. Машините вече се тествани в зимни условия, а сега се преместиха в Южна Франция, като инженерите на марката са променили тестовата програма и са я направили по-тежка в сравнение с тази на бензиновите модели.

Целта е колата да може да предостави същото изживяване, каквото предлагат моделите на марката с двигател с вътрешно горене. В Rolls-Royce наричат това „вълшебно килимче“, което е способно да филтрира всяка грапавина на пътя. Това става благодарение на комбинация от хардуер - окачване, пружини, стабилизиращи щанги, и софтуер - програми, способни да адаптират автомобила в реално време към терена, по който пътува и интелигентна сателитна навигация, която предупреждава за условията на пътя пред автомобила.


Rolls-Royce Spectre


Всичко това ще бъде постигнато с помощта на напълно нова платформа, която няма да се използва от нито един модел на BMW. Тя се отличава с твърдост на структурата, по-висока от всякога. Тя е получена благодарение на интегрирането на батерията в алуминиевата архитектура, която е допълнително подсилена.

Освен всичко друго, Spectre ще бъде и най-аеродинамичният модел в историята на Rolls-Royce. Неговият коефициент на челно съпротивление Cx е 0,25, като това трябва да помогне и за постигане на впечатляващ пробег с едно зареждане на батериите.


Rolls-Royce Spectre


0 от 500