IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce тества първия си електромобил в екстремен студ

Spectre ще бъда най-сложният модел в историята на марката (ВИДЕО)

Компанията Rolls-Royce пристъпи към активни изпитания на новия си модел Spectre, който ще стане първият сериен електромобил в историята на марката. Тестовете се провеждат в град Ареплуг (Швеция), който е само на 50 км от Полярния кръг.


Rolls-Royce Spectre


Изпитанията преминават при екстремни ниски температури, вариращи от минус 25 до минус 40 градуса по Целзий. По време на тестовете специалистите проверяват работата на силовите агрегати, на блока за управление на шасито, както и на останалата електроника.

От Rolls-Royce посочват, че Spectre го очакват най-сложния комплекс от изпитания в цялата история на производителя. Преди началото на серийното производство прототипите на модела трябва да навъртят не по-малко от 2,5 млн км. Това е еквивалент на около 400 години експлоатация, защото средностатистическият собственик на Rolls-Royce изминава средно по 6250 км на година.


Rolls-Royce Spectre


Spectre ще стане и най-сложният технически модел в историята на британската марка. Броят на различните спомагателни функции в електрониката на борда ще бъде 10 пъти повече в сравнение с всеки друг модел.

Освен това, Spectre ще бъде и автомобилът на марката с най-добро аеродинамично съпротивление. Коефициентът на челно съпротивление (cx) ще бъде 0,26, което ще увеличи пробега. За намаляване на съпротивлението британците дори промениха дизайна на фигурката Spirit of Ecstasy, която от 1911 г. се поставя на капака на автомобилите на Rolls-Royce.



Очаква се, че Rolls-Royce Spectre ще получи силовия агрегат на бъдещия седан BMW i7 с три електромотора със съвкупна мощност 740 к.с. Батерията с капацитет 120 кВт/ч би трябвало да осигуря пробег от 700 км. Премиерата на модела ще се състои в в края на тази или началото на следващата година.

Снимки и видео: Rolls-Royce

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Димитър до #3 ( преди 2 години )
    Ти за голям Омник ли се мислиш, глОпако?
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    Праблемът им на водещата световна премиум-марка и супер-люкс бранд е, че техните доскорошни массови клиенти - русскийе мужикхи поумреа малко, един -по- един и след тежките поголовни санкции, нема как да могат да си позволят тази великолепна машина. При това положение, изглежда, че тестовете там - далеч на север ще се окажат напълно излишни, а и Сибир все още не е станал китайски, за да си осигурят СПЕКТЪРА за там.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Какви британци бе най сложната електроника а тя китайска