IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce промени дизайна на легендарния Дух на екстаза

Статуетката вече ще е по-аеродинамична в електромобилите на компанията

Rolls-Royce промени дизайна на легендарния Дух на екстаза

Датата 6 февруари 1911 година маркира официалното раждане на това, което ще се превърне в най-иконичния орнамент, поставян на капака на автомобил. Разбира се, Spirit of Ecstasy на Rolls-Royce  не е просто декоративен орнамент - фигурата е въплъщение на напредничавото мислене и елегантността на британската луксозна марка.


Spirit Of Ecstasy


Сега се очаква знаменитата фигурка да има нова версия, свързана с изцяло електрическото бъдеще на производителя. За пуристите бързаме да споменем, че не трябва да се притесняват и че тази модерна версия на Spirit Of Ecstasy все още ще е разпознаваема като оригиналния орнамент, украсяващ автомобилите повече от век, макар някои важни детайли да са променени.

Така например "крилата", които всъщност са одеждите на женската фигура, все така ще изглеждат развети от вятъра, а стойката ще е устремена напред. Но ако се вгледате по-внимателно, ще видите, че жената не е с изпънати крака, а е приклекнала със свити крака и единият е леко напред. Така тялото е агресивно наклонено напред, създавайки това, което Rolls-Royce нарича "истинска богиня на скоростта".


Spirit Of Ecstasy


Практичният аспект на тези промени е подобрената аеродинамика. Новата фигурка е леко по-къса, а формата трябва да предлага по-малко съпротивление на вятъра. Това е важно, когато става дума за електрически превозни средства, където ще бъде използван този нов Spirit of Ecstasy. Фината настройка дори на най-малкия детайл за по-малко въздушно съпротивление води до по-добър пробег на превозното средство. От Rolls-Royce вече заявиха, че бъдещият Spectre EV има коефициент на съпротивление от 0,26.

"Spirit of Ecstasy е най-известният и желан автомобилен талисман в света,", заявява шефът на Rolls-Royce Торстен Мюлер - Отвос. "Повече от просто символ, тя е въплъщение на марката и постоянен източник на вдъхновение и гордост за компанията и клиентите. Както и нашият бранд, тя винаги е вървяла в крак с времето, същевременно оставайки вярна на природата и характера си. В новата си форма е по-устремена и грациозна от всякога – перфектната емблема за най-аеродинамичния Rolls-Royce, създаван някога, и за украса на нашето смело електрическо бъдеще".


Spirit Of Ecstasy


И докато новата емблема ще се появи на бъдещите електрически модели на Rolls-Royce, започвайки със Spectre, който би трябвало да дебютира догодина, то моделите с конвенционални двигатели с вътрешно горене ще са оборудване с настоящия и добре познат вариант на фигурката.

0 от 500