IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce счупи всички рекорди през 2021

След 8 години приключваме с двигателите с вътрешно горене, потвърди шефът на компанията пред Automedia.bg

Докато за масовите автомобилни производители 2021 ще се запомни с кризата за чипове, затрудненото производство и влошените резултати, за една компания от най-високия пазарен сегмент тя е била рекордна. Rolls-Royce Motor Cars е доставила 5586 автомобила през изминалата година, което е най-високият показател в цялата вече 117-годишна история на марката.
 
  
Rolls-Royce, Торстен Мюлер-Отвош
Главният изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars Торстен Мюлер-Йотвош обяви най-силния резултат в историята на компанията
  
  
Продажбите през 2021 са с 49% по-високи от тези през 2020, коментира главният изпълнителен директор Торстен Мюлер-Йотвош по време на ексклузивно представяне на резултатите пред 50 световни медии, сред които беше и Automedia.bg.

"В луксозния сегмент проблемът бе не да намерим купувачи за продуктите, а да произведем достатъчно продукти, за да отговорим на търсенето", коментира Мюлер-Йотвош. В момента за автомобил на Rolls-Royce клиентите чакат малко повече от година. Компанията е абсолютен лидер в ценовия сегмент над 250 000 евро. Рекордни продажби отчита и поделението й за употребявани автомобили.
 
 
Rolls-Royce Spectre прототип
Полевите изпитания на прототипа на електрическия Rolls-Royce Spectre вече започнаха. Колата ще измине над 2.5 милиона километра
 
  
Почти всички основни пазари на марката подобряват рекордите си, като особено впечатляващ е ръстът в Южна Корея и Русия, допълни Мюлер-Йотвош в отговор на въпрос на Automedia. "Никога досега не сме виждали, поне откакто аз съм в тази роля, всички пазари да вървят нагоре - каза главният изпълнителен директор на Rolls-Royce, на този пост повече от десетилетие. - Обикновено едни растат, други спадат, затова развитието през 2021 беше наистина изключително".

В отговор на втория ни въпрос, Мюлер-Йотвош потвърди намерението на марката да приключи с двигателите с вътрешно горене още през 2030 година. Първият чист електромобил на Rolls-Royce, наречен Spectre, ще дебютира на пазара в края на 2023 година, като предварителните изпитания вече започнаха. В техните рамки прототипът ще измине 2.5 милиона километра из по цял свят, при всякакви условия - най-екстремният тестов цикъл, на който някога е подлаган модел на марката.
 
 
Rolls-Royce, Торстен Мюлер-Отвош, automedia.bg
Мюлер-Йотвош отговаря на въпрос на Automedia.bg
 
  
Преходът към електричество изглежда деликатен за марка като Rolls-Royce - някои от ключовите й пазари, като Близкият изток например, са все още много далеч от електрическата ера. Но според Мюлер-Йотвош това не е проблем. "Убедени сме, че до 2030 зарядната инфраструктура вече ще е налична навсякъде по света, поне за нашите клиенти - обясни ни германският мениджър. - В луксозния сегмент повечето клиенти всъщност вече я имат в домовете си. Затова за нас наличието на обществена зарядна инфраструктура не е толкова съществено".
  
  
Пълния разговор на шефа на Rolls-Royce с медиите очаквайте утре.

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От Ролс-Ройс изобщо нямат мнение за тебе.
  • #7
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Четейки статията разбрах, че след осем години, Ролс Ройс ще се самообесят! Тяхна си работа. Така или иначе, не ги харесвам! Лично мнение.
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Криза е - бедните стават по-бедни, богатите по-богати!
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Немският монопол е отвратителен
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ролс ройс беше почти умрЕл преди да го подхванат немците, тогава кралицата и М.Татчър наливаха пари в бездънната яма но без успЕх. Сега е същата работа с Джагуал/Ланд Роувър, пак английска марка ама вече собственост на индийци, и кралицата продължава да налива ама прогресът е в отрицателна посока.
  • #3
    3 rate up comment 12 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    Четете леко заблюдени фенове и почитатели на еМБеците и се ПРОсвещавайте в чистата РЕАЛна и НЕподправена истина,щото рано или късно нещата си идват на мястото: "Компанията е абсолютен ЛИДЕР в ценовия сегмент над 250 000 евро." И много скоро - след неколко години само ще може да се "насладите" и на ТОТАЛНО идващата ДОМИНАЦИЯ на великолепния G-E-N-E-S-i-S в средния клас на висшия луксозен ешалон автомобили около 90-стотина хил. евра...В момента най- скъпата машина се предлага за 87 хил.долара
  • #2
    12 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    по-добре да плачеш в ролс-ройс, отколкото да си щастлив на велосипед
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като богатите стават по-богати ще им се увеличават продажбите.