IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадец продаде дома си, за да превърне Rolls-Royce в електромобил

Конвертирането на седана струва 4 години труд и много нерви на семейството

Първият сериен електрически автомобил на Rolls-Royce трябва да се появи през 2024 г. Но докато прототипите на модела Spectre преминават тестове, собственик на седана Rolls-Royce Ghost сам преобразува автомобила си на електрическа тяга. Вярно е, че за това бизнесменът Винсент Ю от Канада е трябвало да продаде къщата си и да скъса нервите на семейството си, но то в крайна сметка е било принудено да се примири.


Rolls-Royce


Живеещият в Ричмънд (Британска Колумбия) бизнесмен се е оказал изправен през избор какво да прави със своя Rolls-Royce, когато дъщеря му обявила, че няма да кара кола, която замърсява Земята с вредни емисии. Но вместо да купи електромобил, Винсент Ю заедно с инженерите от основаната от него компания - Mars Power Technology, се захванал да превърнe в екологично чисто превозно средство притежаваният от него луксозен седан.

За целта, мястото на 6,6-литровия V12 и 8-степенната автоматична трансмисия в каросерията на Rolls-Royce е заето електродвигател и батерии на Tesla. Характеристиките на новата задвижваща система и на батерията не се разкриват, но според Винсент Ю електрическата кола може да измине до 500 км без презареждане.


Rolls-Royce


За да превърне идеята си в реалност, бизнесменът е продал къщата си и е посветил 4 години в превръщането на Ghost в електрическа кола. Инженерите на Mars Power Technology са търсили необходимите компоненти не само в Канада,но също така в САЩ, Япония и Германия.

Крайният резултатът е електрически Rolls-Royce, нова къща, закупена за замяна на старата, както и нов бизнес - сега Mars Power Technology предлага на всеки услуга за конвертиране на всяка кола с двигател с вътрешно горене на електрическа тяга.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И сега колко тежи тази грешка на природата, минала ли е 3.5 тона а и имам една лоша новина за дъщерята - доста крави са умрели за кожения салон, в такава кола не тряба да влиза ако иска да еко био гейо активистка.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Карай да върви ( преди 2 години )
    Да караме колите с ДВГ до последно, но и да бъдем за екологията, поне в България ;)
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Много яко ( преди 2 години )
    Дъщеря му продължава ли да чака еко автомобил ха ха ха