IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce се отказа от два модела наведнъж

Британците спряха производството на купетата Wraith и Dawn

Желаещите да закупят Rolls-Royce Wraith или Dawn вече няма да имат тази възможност. Това обяви главният изпълнителен директор на британската компания Торстен Мюлер-Отвос, като уточни, че двата автомобила вече не могат да бъдат поръчани не само във Великобритания, но и на други пазари.


Rolls-Royce


Продажбите на единствените останали модели с две врати в гамата на Rolls-Royce са спрени още в началото на годината, като причината са, че те не отговарят на разпоредбите. Считаше се, че ограничението ще бъде само за някои пазари, а Wraith и Dawn ще се произвеждат до края на 2022 г., за да може компанията да изпълни натрупаните поръчки.

Мюлер-Отвос обаче отхвърли подобна възможност, което означава, че хората, които са ги поръчали, няма да получат автомобили. Шефът на Rolls-Royce добави, че двете купета ще бъдат извадени от експлоатация и няма да получат директни наследници. За евентуален такъв беше считат изцяло електрически Spectre, но според Мюлер-Отвос този модел по-скоро ще замени флагмана Phantom вместо по-модерния Wraith.


Rolls-Royce


Първото електрическо превозно средство, носещо логото на британската марка, е във финалния си стадий на разработка, като премиерата му е насрочена за четвъртото тримесечие на 2023 г. Причината Rolls-Royce да избере ново име за първия си сериен електрически модел е да подчертае новата си идентичност и новата роля на този автомобил в гамата. Каросерията с две врати е избрана като най-привлекателна за по-младото поколение клиенти на марката.


0 от 500