IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Tundra на 1,6 млн км помогна на новия пикап на Toyota

Благодарение на предшественика си новото поколение е по-издръжливо

Третото поколение на Toyota Tundra дебютира миналата година и успешно се доказа на американския пазар, където се ценят надеждните пикапи с големи размери. Оказа се, че за да подобри качеството на Tundra, в Toyota щателно са изучили модел от предишната генерация, при това много специфичен – това Tundra от 2007 г., която е изминала повече от милион мили (1,6 млн км).


Toyota Tundra


Въпросният пикап е принадлежал на Виктор Шепърд (на снимката) от Луизиана. През 2016 г. той попадна в медиите, когато се оказа, че неговата Tundra е изминала милион мили за 9 години. Toyota подари чисто нов пикап от същия модел на Шепърд, като взе стария. И сега разкрива подробности за неговата съдба.

В Toyota са закарали пикапа в завода си в Сан Антонио, където той е разглобен на части и е разгледан внимателно. А получените сведения от анализа са използвани за създаването на ново поколение на Tundra.


Toyota Tundra


Според главния инженер на Toyota - Майк Суиърс, единствената счупена част по старата кола е стойката на сенника. Леко износена е и тапицерията на шофьорската седалка. Товарната платформа е била в идеално състояние, въпреки че през годините е използвана много често. Все пак при новото поколение тя е направена от по-лек, по-здрав и по-издръжлив на корозия материал.

В САЩ новото поколение Tundra се предлага с битурбо V6 с обем 3,4 литра. Същият двигател се поставя на Land Cruiser 300, като развива 394 к.с. Задвижването е задно или към четирите колела. Предлага се и хибриден агрегат i-Force Max с мощност 443 к.с., в който влизат 6-цилиндров бензинов двигател и електромотор, съчетание с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Цените на пикапа започват от 35 900 долара.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това се казва да дръпнешдългата клечка отървал се е от предишния камион срещу нов тойота са автомобили за бачкатори както фолксваген за европееца
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 1 година )
    Тая Тундра е на повече км от всички рена произведени някога.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Не ве! ( преди 1 година )
    Prorpov "кара" рено! Увреден е човечеца ...
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Propov, караш Mihundra, може би?
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Тук се чудя коментират някакви автоманиаци или *** без работа които им прави кеф да оплюят всичко!? като не ви харесва сменете сайта с някой който ще ви допадне.може да пробвате с някой за Ел. Мотори на перални,бобини и друга подобна техника
  • #8
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Това е един печален рекорд. Да прекараш толкова време от живота си зад волана на най скучната кола на света. Животът му е просто е минал покрай него. Да имаш Тойота е бездушие. Да прекараш в нея по голямата част от живота си е тотално самобичуване.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами карай си 1.0 3 цилиндров германски или френски пластмасов паркетник до мола дето ако излезеш с него на американска магистрала някой пикап може да мине през теб с минимум 400 коня V6 като новата Тойота Тундра.
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Павел ( преди 1 година )
    Пикапи се правят само за селяните от колонийте. За какво са ни в цивилизования свят тия камиони. За нас немските и френски коли са идеални. Как мислите ще се чувствате с тия зилове в Париж Лондон или Виена. Който го влечат да ходи в кравария.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пикапи правят които могат. Другите правят паркетници за тротоарите,там "майстори" са френските и германските изнежени трошки.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 1 година )
    не е ли американско и японско не се брои за пикап