IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробег от 1 млн. мили донесе нова Toyota Tundra на американец

Старият пикап е изминал разстоянието за 9 години без сериозни повреди

Пробег от 1 млн. мили донесе нова Toyota Tundra на американец

Жителят на град Хаума, щата Луизиана - Виктор Шепърд, получи безплатно чисто нов пикап Toyota Tundra, след като със своя автомобил от същия модел измина повече от 1 млн. мили (1,6 млн. км). Пробегът е регистриран за 9 години, съобщиха от американското представителство на производителя.
Пробег от 1 млн. мили донесе нова Toyota Tundra на американец
Заради работата си Шепърд често пътува до Северна Дакота, Уайоминг и Западна Вирджиния, като от 2007 г. насам прави това само със закупената като чисто нова Tundra. Годишно той е преминавал с пикапа средно по 200 000 км, като през цялото време автомобилът е бил обслужван само при официални дилъри на Toyota. По думите на мъжа, автомобилът не се е повредил нито веднъж за целия период, като е влязъл 117 пъти в сервиза за техническо обслужване.
Пробег от 1 млн. мили донесе нова Toyota Tundra на американец
"Смятам, че е и с новия автомобил ще успея да направя също. За пикапи като Tundra подобен пробег не е проблем, тъй като това е един много надежден, а и безопасен пикап", твърди Шепърд, който се занимава с превози на товари и до момента в автопарка на компанията му е имало 15 машини от модела.
Пробег от 1 млн. мили донесе нова Toyota Tundra на американец
Що се касае до автомобилът, изминал 1 млн. мили, той вече се намира в завода на Toyota в Сан Антонио - там, където е произведен през 2007 г. Предстои пикапът да бъде разглобен и щателно прегледан от инженерите на компанията. Те ще обърнат най-голямо внимание на двигателя, скоростна кутия и шасито, за да може да използват натрупания опит при направата на нови пикапи.

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota tundra
0 от 500
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Вальо ( преди 7 години )
    600 км на ден не са геройство дори за България. Бусовете на Пресгрупата кораха вестници от София до Варна всеки ден.Ама нали не сме в Америа, на никого не дадоха нов Спринтер.
  • #41
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    None не си прав, човека може да е зареждал някъде по Южна Дакота, където цивилизацията е 50г назад. Нататък си абсолютно прав! П.С. Само да вметна че няма такъв на който не му дреме за цената. Едно време що протести имаше по Ню Йорк, че им вдигнаха цената с 2-3 цента на галон
  • #40
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Кра ( преди 7 години )
    С тоя евтин бензин в САЩ, хич не им дреме колко харчи, да знаеш. Преди няколко месеца с 12 долара се пълнеше цял резервоар, което си е на цената на 3 кафета от Старбъкс. Освен това, тези 117 пъти не казва никой за какво става дума - може да са дребни неща. Човекът е минавал повече от 15К километра на месец, което значи че всеки месец е сменял масло (108 пъти). Като добавим и смяна на накладки и др. подобни консумативи, 117 звучи ОК като число. Просто я е карал и поддържал нормално.
  • #39
    9 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Поредното американско безумие. Ако си беше купил дизелов бус, щеше да спести 60% от парите които е дал (е нямаше да влезе в новините ;)). От Тойота не нова кола а паметник трябва да му издигнат (в цял ръст;)). Но в САЩ нещата не винаги са логични. Там например се возих в такси, някаква голям джип подобен на FORD F150 но без легена отзад, който според мен харчеше не по-малко от 20 / 100 градско, но шофьора му беше ентусиазиран да ми обяснява колко конски сили има докато караше в задръстването ;))
  • #38
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Запознат ( преди 7 години )
    Тези мили са напълно възможни и всъщност не са нищо особено.Трудно е да се разбере от хората в БГ. Обаче всяко нещо си има цена- както се вижда на снимката.
  • #37
    3 rate up comment 8 rate down comment
    montana ( преди 7 години )
    Просто нема начин! Колеги, забележете: не км. а 1 милион Мили! Нема начин тоа дебелак да е минал толкова път!
  • #36
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Малко сметки: ако този тип работи по 6 дни в седмицата(съмнявам се да почива повече от един ден),има около 310 работни дни в годината,съответно за 9г - около 2800 дни, т.е. средно дневно кара около 570км. Не е чак толкова много, но всеки божи ден? Колко слаба трябва да ти е логистиката, за да караш като ненормален до другия край(буквално)на щатите,за да возиш каквото и да било с икономически неизгоден пикап? Ако просто иска да не е до жена си има коли за такива пътувания,а не камиони :)
  • #35
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това ако минава 1 млн. километра, фолксвагените трябва да минават по 50млн. километра.
  • #34
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще използват информацията за да го направят да се чупи преди 1 000 000 мили :)
  • #33
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Цицолюб Гъзощипов ( преди 7 години )
    По скоро след като и след 1но милионната сервизна акция не са успели да му оправят ТРОШЛЬОТАТА са решили да му дадат нова, горкия човек отново ходене по мъките и безкрайни часове пред СЕРВИЗИТЕ ! Нищо повече от обикновени *** не са Трошльотките, *** генерираши ЦУНАМИ от сервизни акции ! Американските аналози от ФОРД и Шеви карат по 10 милиона мили