IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обръщаш колата на ток и получаваш помощ от 3500 евро

Екологичният бонус се въвежда от властите в Италия

Когато италианският парламент прие бюджета за настоящата година, в в него бяха заложени различни екологични инициативи, много от които свързани с електрическата мобилност. В частност, на Апенините се предвижда екологичен бонус, ако даден автомобил бъде конвертиран и от ДВГ премине към изцяло електрическо задвижване.


Електрическа конверсия


Според предложението на италианските власти, всеки (или почти всеки), който си превърне автомобила в електрически, ще получи възстановяване на сума от 3500 евро. Става въпрос за машини като миниванове за транспорт на хора, возила с повече от 8 седалки и ванове за транспорт на стоки (категории M1, M1G, M2, M2G, M3, M3G, N1 и N1G).

При всички тези превозни средства, операцията по преобразуване в електромобили може да бъде подкрепена с държавно участие, равно на 60% от стойността на интервенцията до максимум 3500 евро. Към тази сума се добавя вноска, равна на 60% от разходите, свързани с пререгистрацията на автомобилите и други такси и налози.

За да кандидатстват за държавната подкрепа, собствениците, които са заменили конвенционалните двигатели на автомобилите си с електрически (от 10 ноември миналата година насам), трябва да се запишат в специална електронна платформа. Последната ще бъде активирана съвсем скоро.

Като цяло, италианските власти са отделили 14 милиона евро за новата екологична инициатива. В зависимост от наличните ресурси, предложението ще е в сила до края на тази година или до изчерпване на средствата по програмата.

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Барозо ( преди 1 година )
    УРСУЛА, 2035 ще контролира то зи процес и ще се наслаждава на чистия въздух!
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Карам е90 ( преди 1 година )
    По-натам като махнат и предното стъкло и сложат екран вместо него ще е още по-интересно. В самолетите също искат да махнат кръглите прозорчета, а вместо тях да се сложат кръгли екранчета, през които да ви симулират реалността.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Обръщането колко струва? 3500 Евро адекватна помощ ли е?
  • #12
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 1 година )
    А ти запитал ли си се защо изобретението на Никола Тесла за производство и разпространение, (безжично при това) на ел енергия се крие от ЦРУ, защо 3ма различни мъже изобретили коли, работещи на вода са мъртви, защо горивата са рекордно скъпи след като цената на барел е същата? Защо co2 стана най- големият замърсител след като това е основното гориво за растенията. Защо най- големите замърсители в света Китай, Индия, Австралия и САЩ нямат никакво намерение да спират въгшищата и фабриките?
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Много фенове на електрическите колички.все едно утре да ви кажат слагаме ви монитори вместо конвенционалните огледа .един огромен екран за предното стъкло.да ви искат да влезете в профила си в Гугъл за да можете да подкарате колата си .и да ви убеждават че това е по добро
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    За върлите фенове на така екологичните и налагани насилствено чрез забрани миксери и електрокарчета и тротинетки.откъде ще дойде тоя всичкия ток!?от вятърни централи или от централи на въглища,гаЗ или АЕЦ?радиоактия *** не се преработва а се складира в контейнери на такива сметища и може да стои векове
  • #9
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Варна ( преди 1 година )
    СУПЕР НАЙСЕТНЕ ДА МИСЛИМ ЗА ПРИРОДАТА ИСКАМ И ТУКА ДАЕ ТАКА ПО-СКОРО.
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Обръщаш колата на ток за 50 бона и то дават 3500. Успех
  • #7
    1 rate up comment 13 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Поредния дето си мисли че газта е супер екологична. Ама запитал ли си се защо никой производител не произвежда коли за Европа на фабрична газ? За какво им е да наливат десетки милиони за разработка на все още слабо ефективните и скъпи електрички а не минат просто на LPG. Това си е стара и вече разработена технология и ще спести маса пари. Ами отговорът е че отделят много повече CO2 дори от бензина а това е основния еко показател. Така че на газ едва покриваха евро 6 а 6d и идващо то 7 забрави.
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сметката не е да си купиш електеичка сметката е да караш на газ