IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обръщаш колата на ток и получаваш помощ от 3500 евро

Екологичният бонус се въвежда от властите в Италия

Когато италианският парламент прие бюджета за настоящата година, в в него бяха заложени различни екологични инициативи, много от които свързани с електрическата мобилност. В частност, на Апенините се предвижда екологичен бонус, ако даден автомобил бъде конвертиран и от ДВГ премине към изцяло електрическо задвижване.


Електрическа конверсия


Според предложението на италианските власти, всеки (или почти всеки), който си превърне автомобила в електрически, ще получи възстановяване на сума от 3500 евро. Става въпрос за машини като миниванове за транспорт на хора, возила с повече от 8 седалки и ванове за транспорт на стоки (категории M1, M1G, M2, M2G, M3, M3G, N1 и N1G).

При всички тези превозни средства, операцията по преобразуване в електромобили може да бъде подкрепена с държавно участие, равно на 60% от стойността на интервенцията до максимум 3500 евро. Към тази сума се добавя вноска, равна на 60% от разходите, свързани с пререгистрацията на автомобилите и други такси и налози.

За да кандидатстват за държавната подкрепа, собствениците, които са заменили конвенционалните двигатели на автомобилите си с електрически (от 10 ноември миналата година насам), трябва да се запишат в специална електронна платформа. Последната ще бъде активирана съвсем скоро.

Като цяло, италианските власти са отделили 14 милиона евро за новата екологична инициатива. В зависимост от наличните ресурси, предложението ще е в сила до края на тази година или до изчерпване на средствата по програмата.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Многознайкото си точно ти! Трянва да ти кажа, че съм абсолютно запознат по темата и имам оферти от фирми, които извършват тази дейност. Говоря за западна Европа. За БГ може и да има сметка, но не и за там. Сметката е да си продадеш старата кола и да си вземеш електричка, а не да се вкарваш във филм с много въпросителни да правиш електричка. Мога много да ти разказвам, но си прекалено самонадеян и нагъл, за да го правя.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    6000 Евро са ти само батериите и то бюджетен китайски вариант. Ами електромотор, ами електроника, блокове, компютър, ами труда смяташ ли го? Сервизите в Италия работят над 100 евро на час оторизираните, а другите са по около 80. Конверсията на *** автомобил изисква минимум 50 часа. Смятай!
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Мда ( преди 1 година )
    За държава с много тесни улички къде все още масово се ползват стари фиат 500 и малки баничарки за разнос си е супер идея! Едно старо фиатче няма никакви ел системи за заобикалене при конвертирането. За 6000 Евро е готово и държавата ти връща 3500 Евро ...
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Поредния многознайко който тръгнал ей така да коментира!В ретрофитирането на автомобил с ДВГ в електрически има огромен смисъл защото така се намаля многократно всчики вредни емисии от производство на нов и всички тонова буклуци от бракуването на стари автомобил!!Основния проблем,е че при настоящите цени и технологии, наистина качественно ретрофитиране излиза 10-25 000 евро в зависимост от колата!Но и това ще се промени с напредъка на технологиите! *** от къде акъл да мислиш в тази насока?!
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредните простотии да си превръщаш колата в електрическа. Вместо да дават бонус за закупуване на електричка са решили да отбият номера. Отделили някаква мижава сума и хвърлят прах в очите на хората да се правят на зелени. В повечето държави дават сума за закупена електричка и това е за определен период, а не до изчерпване на количествата. Примерно в Германия беше за 5 г. до 8000 евро на кола. Отиваш, купуваш електромобил и ти приспадат до 8 хил.в зависимост от класа кола от цената.