IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният собствен модел на Opel излиза предсрочно в пенсия

Производството на Insignia ще бъде спряно преди края на годината

Германският производител Opel е решил да прекрати производството на модела Insignia, който се предлага като лифтбек и комби. Сглобяването в завода в Рюселсхайм (Германия), ще бъде завършено предсрочно, а именно още до края година.


Opel Insignia


Insignia се пенсионира без пряк наследник, но през 2025 г. Opel обещава да пусне на пазара съвсем нов електрически SUV. Производството му ще бъде организирано в съоръженията на Stellantis в Италия.

Според германското издание Automobilwoche, в Opel са решил да не чакат завършването на жизнения цикъл на сегашното второ поколение Insignia, което се произвежда от 2017 г. Така спирането на модела, което първоначално се очакваше не по-рано от 2024 г., беше изтеглено с две години.

Insignia беше последният модел, разработен от Opel, преди компанията да стане част от френската PSA. Преди това от поточните линии бяха свалени технически свързаните Holden Commodore и Buick Regal, а през май тази година германският автомобилен производител обяви прекратяването на продажбите на модела Vauxhall, под който Insignia се продава във Великобритания.

Това означава, че следващите няколко години Opel няма да предлага модели от D-клас. До средата на това десетилетие на пазара трябва да се появи кросоувър или крос-ван, който ще бъде изграден на платформата eVMP (електрическа версия на текущата архитектура EMP2). Такъв Opel няма да има неелектрифицирани модификации в гамата си - само хибридни и електрически.


0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста добра кола. Но като цяло няма достатъчно търсене на 4-вратки. На хората им дай сув. Сравнявам старата Мока с Астрата ми от 2016-та, ам сувчето е леш от всякъде. Ама като е вървежно..
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Имам новата мока и е супер, и отвън и отвътре! Мнението ти е потредаващо зле!
  • #4
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз харесвам по-ръбест дизайн,а не пухкави мекици,каквито правече Опел и Ауди преди. А сега такива мекици са поршетата,грозните бмвета и най-грозните на пазара са мерцедесите дето приличат на сапунерки,а таблата са им като от Илиенци-шарени,кичозни и с отвори дюзи за парното като кларинети.
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Моката е лудница не случайно и се продава добре старите бяха дървени затова и фалираха същите недоразумения бяха и Сааб да се чуди човек как със същата тактика ФВ продава биклуците си под различни брандове Сеят Шкодилак Фолксщайген и тн
  • #2
    9 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Новия им дизайн е отвратителен.Отвън изглежда дърварски,а вътре си е чиста трагедия.Дизайна в предните модели беше елегантен и луксозен,сега лъха на евтино с ръбести форми,елементарен волан и нищо което да те грабне.
  • #1
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Фен ( преди 1 година )
    Лошо...лошо...Жалко за OPEL...