IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel представи юбилейна Corsa

Версията „40 Jahre Edition” излиза в тираж от 1982 бройки

Точно преди 40 години от конвейера слиза първият Opel Corsa, превърнал се един от най-популярните модели в историята. Тя обхваща 6 поколения и над 14 млн бройки, което е доста впечатляващо постижение.


Opel Corsa 40 Jahre Edition


Германският производител реши да отбележи юбилея, като пуска на пазара специална серия с името „40 Jahre” (40 години). В съответствие с годината на излизане ще бъдат произведени само 1982 бройки от автомобила, като всички те ще бъдат в новата боя „Rekord Red”. Цветът напомня на оригиналното червено на Corsa A, а черният покрив създава силен контраст. В черно ще бъдат още емблемата на Opel, корпусите на външните огледала, надписите и 17-цоловите джанти.

В интериора на специалния модел Opel е възроден характерния шарен модел на калъфите на седалките от първото поколение на модела, като на собственика ще бъдат подарени и специални чорапи в същия стил. По желание на клиента тази материя може да бъде заменена, като това ще бъде безплатно. Всяка от колите в серията ще получи табелка с номер от 0001 до 1982 на черното арматурно табло.


Opel Corsa 40 Jahre Edition


В оборудването юбилейния Opel Corsa влизат Apple CarPlay и Android Auto, LED-фарове и електронни помощни средства като система за предупреждение за преден сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Все още не е ясно колко ще струва новият специален модел. Той обаче ще може да бъде поръчан с всички налични за Corsa комбинации двигател-трансмисия, така че цената няма как да бъде фиксирана.


Още снимки на юбилейната Corsa - вижте в галерията:

Снимки: Opel


0 от 500