IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко дълго ще работят без масло стари Lexus LS и BMW 7-Series?

Двигателите на двата седана показаха различна издръжливост (ВИДЕО)

Старо правило твърди, че няма такова нещо като „евтина луксозна кола“. Причината е, че тя или е много скъпа при закупуване, или нейната поддръжка струва страшно много пари. Затова и екипът на YouTube-канала Carwow реши да провери колко може да издържи един стар луксозен автомобил, ако бъде подложен на сериозно изпитаниe като работа на двигателя без масло в него.


Lexus vs BMW


За експеримента бяха използвани стари BMW 735i и Lexus LS430, които са бракувани, но двигателите им още работят. Още след стартирането на двата мотора от звука им стана ясно, че нещо не е наред. Двигателите работиха на празен ход около 30 секунди, след което бяха форсирани до 3000 об/мин за още 30 секунди. В крайна сметка моторът на Lexus умря 10 секунди по-късно, за да запише общо време от 1 минути и 20 секунди работа без масло.

Агрегатът на BMW успя да да преодолее този първи кръг на изпитанието, като колата беше подложена на допълнително натоварване – малко офроуд, както и дрифт около своя конкурент в случая. След общо 7 минути и 34 секунди и едно изкашляне на всмукателния колектор моторът на бавареца също се предаде.



Ако се гледат резултатите от теста, би трябвало да се приеме, че моторът на BMW е в пъти по-надежден от този на Lexus. В същото време почти всички проучвания и класации за здравина на двигателите и на самите автомобили твърдят обратното. От друга страна обаче не е ясно в какво състояние е била всяка от тези коли, преди да бъде подложена на това състояние.


0 от 500
  • #4
    27 rate up comment 18 rate down comment
    Хаха ( преди 1 година )
    Бмв-то сигурно е било на третия мотор вече. Нормално да изкара повече без масло.
  • #3
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    Най-мал-0-умното изпитание
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Имя ( преди 1 година )
    Какво общо има Хонда и Лексъс едното е Хонда другото е на Тойота
  • #1
    51 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаха поредната реклама на БМВ. Тези отдавна са се доказали, че са царе на манипулативните видеа и тестове. Баварците с масло не изкарват дълго, но видите ли без масло били много яки. Детска история за хора с нисък интелект. Водещият, като се прави на отворен да вземе една обикновена Хонда Сивик, който не е премиум и да види колко ще искара без масло. В САЩ преди няколко години правиха тест. Имаше статия тук. Колата издържа на каране 80+ км. Така, че тоя да си гледа работата!