IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигател на Toyota запали след година под земята

Екипът на Garage 54 направи поредния си безумен експеримент (ВИДЕО)

Удивително е колко издръжлив може да бъде двигателят с вътрешно горене. Или поне някои от тези мотори, както става ясно от поредното видео на руския канал Garage 54.


двигател


Този път „жертва“ на екипа е дизелов двигател Toyota 2CT, който е бил заровен в земята преди година. Кабелите, въздухозаборника и радиатора са оставени отворени, за да се разбере дали по-късно моторът ще може да заработи. Руснаците явно бяха забравили за двигателя, но в един от коментарите под друго тяхно видео им беше напомнено за него.

Сега екипът на Garage 54 реши да изрови силовия агрегат и да се опита да го стартира. Двигателят се оказа напълно запечен с мръсотия, като явно времето, прекарано под земята не е било никак благосклонно към него. Цилиндрите са пълни с вода, а турбото е извън строя. Дори след почистване и напръскване с етер, първоначално моторът отказва да стартира, но в крайна сметка упоритите опити дават резултат и живот в двигателя се завръща.



Факт е, че моторът се нуждае от нова турбина, както и от стартер. Повечето кабели и тръби също трябва да бъдат заменени, но самият факт, че след година под земята (при това след изкарана руска зима) двигателят все пак заработи е достатъчно впечатляващ.

Снимка и видео: Garage 54

0 от 500