IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко дълго ще работят без масло стари Lexus LS и BMW 7-Series?

Двигателите на двата седана показаха различна издръжливост (ВИДЕО)

Старо правило твърди, че няма такова нещо като „евтина луксозна кола“. Причината е, че тя или е много скъпа при закупуване, или нейната поддръжка струва страшно много пари. Затова и екипът на YouTube-канала Carwow реши да провери колко може да издържи един стар луксозен автомобил, ако бъде подложен на сериозно изпитаниe като работа на двигателя без масло в него.


Lexus vs BMW


За експеримента бяха използвани стари BMW 735i и Lexus LS430, които са бракувани, но двигателите им още работят. Още след стартирането на двата мотора от звука им стана ясно, че нещо не е наред. Двигателите работиха на празен ход около 30 секунди, след което бяха форсирани до 3000 об/мин за още 30 секунди. В крайна сметка моторът на Lexus умря 10 секунди по-късно, за да запише общо време от 1 минути и 20 секунди работа без масло.

Агрегатът на BMW успя да да преодолее този първи кръг на изпитанието, като колата беше подложена на допълнително натоварване – малко офроуд, както и дрифт около своя конкурент в случая. След общо 7 минути и 34 секунди и едно изкашляне на всмукателния колектор моторът на бавареца също се предаде.



Ако се гледат резултатите от теста, би трябвало да се приеме, че моторът на BMW е в пъти по-надежден от този на Lexus. В същото време почти всички проучвания и класации за здравина на двигателите и на самите автомобили твърдят обратното. От друга страна обаче не е ясно в какво състояние е била всяка от тези коли, преди да бъде подложена на това състояние.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ТОД ( преди 1 година )
    Коментара е само един..Дават бмв светлините на таблото .. Тез бмв нямат ли светлина за масло ? Няма по здрави мотори от японците
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 1 година )
    Тва видео в последно време постоянно ми излиза и аз отказвам да го гледам.Според мен е тотална малоумщина,както впрочем и повечето видеа на тези смешни британци.Абсолютно безмислено.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    Водещият има видео с Хонда Сивик. Докато не
  • #11
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какви самолетни двг и бмв ве ахаха те колело не могат да сглобят *** немчуги
  • #10
    6 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не се учудвам за BMW-то при положение че правят самолетните двигатели на ролсройс.
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Grish ( преди 1 година )
    На Лексуса без предпазния режим щеше да изкара дълго, седмака със сигурност му е останало масло , както писа пича по надолу.Аз със алфа 145 1.6тс уж най скапаните на спукан картер минах 30+км до сервиза докато стигнах до там вътре нямаше нищо, хората отваряха гледаха даже се учудиха че нищо не е смляло, колата все още си мърка.
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    до номер 1 ( преди 1 година )
    Той тоя преди две години направи тест с хонда без масло и мисля се убеди колко железни са двигателите особено тоя с който прави теста. https://***.youtube.com/watch?v=zyejT4VPzlE&t=2s&ab_channel=carwow
  • #7
    25 rate up comment 8 rate down comment
    VW ( преди 1 година )
    Баварците са здрави, един комплект накладки изкарва три двигателя.
  • #6
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Специално 8-маците на тази седмица имаха проблем, че винаги когато източиш "всичкото" масло, оставаше 1л. някъде по мотора. И реално никога при смяна не успяваш да смениш всичкото масло. За това при фейса добавиха втора пробка на картера. Та реално, то изкара толкова, щото има още около литър масло. Което е далеч по-добре, от нищо. :)
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми то Филип бри4ката има видео с голф без масло, обиколиха София с него, хахахс