IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако включиш задна със 70 км/ч?

Трансмисията на Ford Ranger с 4х4 беше жертвана в името на науката (ВИДЕО)

Какво се случва, по време на движение с автомобил със задвижване на четирите колела включите на задна скорост? Това е въпрос, който вероятно мнозина са задали, но никой от тях не е бил достатъчно глупав, за да пробва подобно действие.


експеримент


В името на науката обаче екипът на YouTube-канала AutoVlog, реши да пожертва Ford Ranger от 1994 г. с механична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Човекът зад волана се казва Майкъл Вайм и вече се е опитал да намери отговор на същия въпрос с Chevrolet Prism, който обаче е с задвижване на едната ос и автоматична скоростна кутия.

Старият пикап оцеля след първия опит за включване на задна предавка, но тогава системата за задвижване на четирите колела е изключена. Следва нов опит, при който Вайм ускорява до 45 мили в час (72 км/ч), а трансмисията е превключена на заден ход. Тогава се случва най-очевидното нещо на света – чуват се цял куп скърцащи звуци и всичко се счупва. Съответно, пикапът спира.



Какво точно се случва вътре в скоростната кутия не е известно, но докато скоростният лост изглежда работи, съединителят определено е приключил. И превозното средство, с което Вайм е пробвал и други странни неща – като сипване на текила и водка в резервоара, ще се нуждае от сериозен ремонт.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ха ха правил съм го много пъти като по млад имах стар бус Ниса на който му отказаха спирачките и докато отстраня проблема съм спирал на задна трудно влиза но като влезе задната газ до дупка и пускаш съединителя няма такъв кеф нищо не се е чупило
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Шрек ( преди 1 година )
    Не можеш да я включиш при изправна кола,аман от разбирачи.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #11.Точно така колега! Добре казано. Човекът във видеото си прави кефа, незастрашавайки когото и да е. Клипът е качен в YT, който иска да гледа. А това че не ви харесва си е изцяло ваш проблем. Иначе и аз съм против унищожаването на работещи машини (#6), но така и така е решил да го чупи, поне е интересно да се разбере какво точно става вътре (#10).
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Ко ревете бе, човека има пари и време и се забавлява. Вие предпочитате в свободното време да пиете ракия , знам.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То е ясно, че нещо ще се счупи, но интересното беше кое първо - съединителят или кутията.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ами де да знам ( преди 1 година )
    Само по заглавието : Ще те обявят официално за най - големия *** в млечния път , около теб винаги ще е пълно с журналисти , деца от предучилищна възраст ( другите вече знаят ) и разни сектанти от " църквата на 68 - ия ден" на Кришна , които ще обявят , че ти си Буда , Алфа Кентавър и B6034CL76 (каквото и да е това). Други ще правят фигури с лика ти , от тоалетна хартия ( използвана три пъти за различните нюанси )..... Абе ще станеш известен , както в момента е модерно.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Венци ( преди 1 година )
    Което не важи много за Е-39
  • #7
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Благой ( преди 1 година )
    Какво сте очаквали да се случи? От ауспуха да потече кафе, в багажника да стане дискотека, а в купето да се появи басейн- това ли сте очаквали? Ми става логичното! С нетърпение чакам тоя *** да пусне едно клипче, как яде л******, за да разбере какъв вкус имат!!!
  • #6
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дали е Запорожец, или последен модел Майбах, нямаш моралното право да унищожаваш труда на хората, произвели този автомобил!!! Такива трябва да ги наказват със Сто тояги на голо!!
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Пешо ( преди 1 година )
    В движение не можеш да включваш нито на задна нито на първа скорост, освен ако не си счупил преди това синхронизаторите в скоростната кутия. В клипа се чува точно това счупване.