IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако отрежеш два от цилиндрите на мотора?

Поредният шантав експеримент на руснаците от „Гараж 54“ (ВИДЕО)

Блогърите от Youtube-канала „Гараж 54" постоянно предлагат необичайни експерименти с автомобили. Този път те решиха да премахнат половината от двигателя и да опитат да го стартират.


Гараж 54


Първият етап на експеримента е завършен успешно, но следващата задача е доста по-сложна – двигателят или по-точно неговата половина да бъде поставена в автомобил и той да потегли. В случая се появяват някои проблеми с уплътнението на коляновия вал, което трябва да бъде запазено, за да не изтече маслото.

Оригиналният мотор развива мощност от 64 к.с., така че остава да разберем колко може да даде съкратената версия на силовия агрегат. Първоначално двигателят е стартиран извън колата, но след проверка той е поставен и автомобилът потегля.



Сред тръгването се усещат някои вибрации, но това вече няма значение, тъй като екипът е зает с най-важната си задача – да разбере колко сили са останали в двигателя. Ясно е, че те са по-малко, като моторът определено се усеща дота по-лек.

Снимка и видео: „Гараж 54“

0 от 500