IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво обезценява един автомобил при продажба?

Превозът на животни и пушенето в колата могат да отблъснат купувача

Британското издание на WhatCar направи любопитно проучване сред местни шофьори относно закупуването на употребяван автомобил. То трябваше да установи кои фактори могат да помогнат за намаляване на цената на харесаното превозно средство.


обезценяване


В допитването са участвали близо 3000 човека, които обмислят покупката на кола на старо. От тях 85% посочват, че ще поискат отстъпка от собственика, ако в автомобила е пушено. В този процент влизат и тези, които веднага биха се отказали от придобиването на такова превозно средство.

Точно 60% от анкетираните са скептично настроени относно закупуването на автомобил, който предишният му собственик е използвал за теглене на ремарке, особено на кемпер. Малко повече – 65%, не биха си купили кола, която е използвана за превоз на домашни любимци.


обезценяване


Под половината от анкетираните – 47%, посочват като проблем транспортирането на малки деца в кабината на автомобила, като 17% от тях отговарят, че биха отказали от покупката. Като цяло, всички участници в анкетата смятат, че при продажба на употребявано превозно средство неговият собственик трябва да направи отстъпва от цената в размер на от 5% до 15% от цената.


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Масово все още има хора на заплата в София 1000-1300 лева, с лизинг 400 лева минимум ти отиват. А ако имаш и наем да плащаш. Аз съм с две висши от чужбина, два езика и едвам плащам лизинга с 1300 лв. заплата. А нямам и наем.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Карам само нови коли,по поръчка и по каталог !!!Минаха времената на руските каруци и девиза на Мототехника:Взимай,пък каквото дойде !
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми купете си нова, щом можете...
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Стари коли за сирома ( преди 1 година )
    За това са новите коли от магазина. Няма дискусии кой как е поддържал,карал и т.н.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Веднъж един ми обясняваше, как гледал колата си като кукла...Само скъпи масла и филтри, нови носачи, нови амортисьори, нови помпи-момпи.....Технически колата била чук! Нова! Погледнах салона...Смрад, мизерия...Вътре само живи прасенца нямаше!....Казвам му, че нещо не ми се връзва, салонът да е ***, а така да се е грижил за техническата част...Оня ми отговаря, че техниката била важна, не козметиката!....