IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не трябва да казвате на пътния полицай какво работите?

При проверка на пътя пазете дистанция от проверяващия

Едва ли има шофьор, който като го спрат за проверка на пътя, да не е чувал прословутия въпрос на катаджиите: Сега, какво правим? Има обаче и други, меко казано, странни въпроси, сред които могат да ви попитат също така: А вие какво работите? На пръв поглед е напълно безобиден въпрос, на който може да се отговори честно. Но опитните полицаи много добре знаят какво питат, а често проверяваният не разбира целта. Задавайки точно този въпрос, полицаят не се опитва просто да поддържа приятелски разговор. Напротив, поведението му подсказва, че иска да разбере какъв човек е пред него. Както показва практиката, такива въпроси и верни отговори на тях, често носят проблеми на шофьорите. За да ги избегнете, по-добре е да се въздържате от директен отговор, или да се опитате по някакъв начин да се измъкнете от него, защото в това няма нищо незаконно.

 

Пътни полицаи

 

Препатили хора препоръчват да не се посочва точно къде работи шофьорът, спрян от полицията. По този начин служителят на закона няма да има ясна представа за социалното положение на водача. Добър пример е да отговорите на пътния полицай, че сте например: охранител, механик, водопроводчик или каквото измислите в този дух. Стига да приличате на такъв. И няма нужда да ругаете.

Ако водачът се чувства спокоен и уверен, когато общува с катаджията, може да му каже, че е... безработен. Така полицаят разбира, че няма да „заработи“ допълнително. Поради тази причина, ако действително е извършено по-леко нарушение, проверяващият може да реши да ви се размине само с устно предупреждение и съвети.

Ако кажете на полицая какво работите и това предполага добро финансово състояние, тогава рискувате да не избегнете глоба. Не са редки случаите, когато по-откровените шофьори, които демонстрират парични възможности, веднага да бъдат „натиснати“ за подкуп. Водачите от своя страна се съгласяват, за да се отърват бързо от „досадника“ и след това да се заемат със собствения си бизнес. Този начин на корупция е често срещан.

„Опипващи“ въпроси от полицаите могат да бъдат и в посока: Имате ли неплатени глоби? Защото може да се провери. И ако шофьорът поддаде, ето отново „база за разговор“ в посока подкуп. Като цяло трябва да се има предвид, че опитните полицаи имат много въпроси в арсенала, които им позволяват да оценят напълно водача, за да вземат впоследствие решение за по-нататъшни действия.

Предвид всичко казано по-горе, най-добре е когато ви спрат на пътя, да общувате с полицията като спазвате дистанция. Не разкривайте подробности от личния си живот и не разкривайте финансовото си състояние. Давайте минимум информация за себе си и... говорете учтиво с пътните полицаи.

 

 

0 от 500
  • #69
    0 rate up comment 0 rate down comment
    tourd6 ( преди 8 месеца )
    Аз им отговарям, че се занимавам с продажба на декоративни рибки и не се впечетляват особено
  • #68
    5 rate up comment 2 rate down comment
    FPR ( преди 1 година )
    Аз обичам жените им!Така де!Той работи нощна смяна!Все някой трябва да пази домашното огнище ...да не загасне:)
  • #67
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ОПТИМУС ПРАЙМ ( преди 1 година )
    Земляни, аз имам брат. Жевее в България и работи в КАТ. Казва се КО ПРАИМ...
  • #66
    3 rate up comment 0 rate down comment
    За ( преди 1 година )
    До Ком ( 57) Поздравявам писача,гаранция ,че е бил с задържана КАТ.аджиска дефика.ция Демек ... Милиционерски запек, докато е ...ссссъъътворявал тази простотия. Куката - Демек тоя безценен държавен субект, Не иска да се сприятелява,а иска Само Кеш Пара,за това са й на Хранилки в К.А Т.това са така наречените "наши хора ,хора ,познати,близки на Висши стоящи във система им ".Чрез такива кадри ( а те са ужасно много) се Дискредитира МВР -то.и т.н.Милиционерски КАТ-я другия път влез Тетриса
  • #65
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това малко ме дразни. "Рискувате, да не избегнете глоба" - що за проандяк трябва да си, че да се оптваш, да с имъкне от проблмите, които сам си натрворил - бъди мъж и понеси отговорност! Ако си жена ... ем деазнам ся!
  • #64
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Защото ще ви иска по-голям рушвет, ако се изхвърлите и кажете, че сте ИТ ...
  • #63
    42 rate up comment 3 rate down comment
    Макарон ( преди 1 година )
    За една седмица ме спряха два пъти, лични документи и талон на колата, чао, чао.Без заяждане, без *** или умни въпроси, но бяха млади момчета - към 30те.Без нагло, мазно, високомерно, надменно отношение, те такива мисля, че трябва да бъдат служителите на реда.
  • #62
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Шиле де би ла ( преди 1 година )
    спира ме оня ден един нахал сутринта рано - без никаква причина.Нито се представи, например " Старшина Тъпир Търмъков" вика "К'во носиш?" гледам го мъдро и му казвам очевидното...
  • #61
    12 rate up comment 4 rate down comment
    matiz ( преди 1 година )
    Тази статия е преведена от руски език
  • #60
    18 rate up comment 1 rate down comment
    До 63 ( преди 1 година )
    Много неправилни отговори. Отговаряш ли по този начин, винаги ще имаш проблеми и проверката ти гарантирам, че ще се проточи не в твоя полза. Полицаите също са хора и тръгнеш ли грубо ще ти покажат на какво са способни. Само по закон ще действат и винаги ще намерят с какво да те санкционират или най-малкото да те изнервят до толкова, че да си изпуснеш нервите и да им паднеш в ръцете имайки вече нещо срещу вас. Просто бъди вежлив и не се прави на велик.