IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекорд: Илон Мъск мълча девет дни

Необичайната пасивност на шефа на Tesla подхрани всевъзможни спекулации

Шефът на Tesla Илон Мъск постави нов рекорд, като не се показа в Twitter в продължение на девет дни. Един от най-емблематичните ползватели на социалната мрежа, Мъск има над 100 милиона последователи в нея и я използва непрекъснато. Някои негови туитове са имали разтърсващ ефект върху финансовите пазари.
    
      
Илон Мъск, Талула Райли
Мъск наруши мълчанието с един пост в чест на покоен влогър, и с тази снимка с бившата си жена Талула във Венеция
    
      
Необичайно дългото мълчание подхрани всевъзможни спекулации за причината - от заболяване до усложнения покрай нашумелия му опит да купи самия Twitter. За успокоение на феновете си обаче, на десетия ден обаче Мъск се завърна в познатия си стил - първо отдаде почит на популярен влогър, починал от рак, после сподели стара снимка с бившата си жена Талула Райли в твърде предизвикателен костюм от фестивала във Венеция, и незабавно след това - снимка от аудиенцията си при папа Франциск, на която бе съпровождан от големия си син Грифин и тризнаците Кей, Деймиън и Сакс.
    
      
Илон Мъск, папа Франциск, синовете на Мъск
Илон и синовете му по време на аудиенцията при папата
    
     
Мъск има амбицията да превърне Twitter в привлекателно място за колкото е възможно по-широк кръг от хора. "В идеалния случай искам да обхваща 80% от Северна Америка и половината от останалия свят... Но това означава Twitter да е нещо привлекателно за хората. Очевидно не може да остане място, където хората се чувстват некомфортно или са подлагани на тормоз. В противен случай просто няма да го ползват".

Дори и в крайна сметка да не придобие Twitter, мнението на Мъск си заслужава да бъде чуто - едва ли има друг човек на планетата, който толкова умело да ползва социалната мрежа. В крайна сметка се оказва, че дори мълчанието на шефа на Tesla може да се превърне в новина, коментират в Америка.

 

0 от 500