IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гаджето на Илон Мъск грейна в календара на Pirelli

Най-прочутият "автомобилен" календар в света се завърна, този път заснет от рок легенда

Календарите на автомобилна тематика отдавна са масово явление: такива произвежда кой ли не, от големите автомобилни концерни до Съюза на сервизните работници в Русия. Но най-прочут от всички без съмнение е календарът на Pirelli, италианския производител на гуми - толкова прочут, че всички го наричат просто The Cal.
 
 
Pirelli 2022
 
 
Създаден за пръв път през 1964, календарът дълги години спазваше класическата рецепта: коли, мотоциклети и хубави момичета. Но после се намесиха някои модерни възгледи по въпроса и постепенно календарът на Pirelli се превърна в арт събитие, заснемано през годините от имена като Карл Лагерфелд, Хелмут Нютон, Ани Лайбовиц. Тазгодишният не е изключение: негов автор е не друг, а канадската рок легенда Брайън Адамс, който в последните години се изявява и като фотограф. А по страниците са музикални звезди - от емблематичните Иги Поп и Шер до Граймс, приятелката на собственика на Tesla Илон Мъск.


Вижте фотографиите от Pirelli Calendar 2022 (ГАЛЕРИЯ):


Всички снимки са собственост на Pirelli

0 от 500