IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа с какво ще конкурира Tesla Model 3

Седанът Ioniq 6 получава впечатляваща аеродинамика и космически интериор

Корейският производител Hyundai най-накрая показа своя Ioniq 6, с който смята да конкурира Tesla Model 3 на пазара на електромобили. Техническите спецификации на модела ще бъдат разкрити на 14 юли, а сега са показани в детайли външния вид на електрическия седан.


Hyundai Ioniq 6


По-рано от Hyundai нарекоха превозното средство „електрифициран рационализатор“, което се отнася за външния му вид. Корпусът на Ioniq 6 има дъгообразна форма, която го кара да изглежда така, сякаш колата ще се плъзга във въздуха. Връзката на дизайна с по-ранната концепция Prophecy се вижда ясно, но засега липсва информация за коефициента на съпротивление на модела, за да разберем колко аеродинамичен всъщност е той.

Предната част на седана има изчистен, минималистичен стил. Капакът е гладък, а повдигнатите секции за фаровете водят до А-колоните. Външните огледала са заменени от камери, а колелата имат спици със сложен, асиметричен дизайн. Задната част е подчертано спортна, като светлините имат квадратни, подобни на пиксели елементи, които придават ретро-футуристична естетика на дизайна. В долната част има двойка вертикални елементи с червени и бели рефлектори в малки квадратни елементи, които съвпадат с другите задни светлини.


Hyundai Ioniq 6


Hyundai не предоставя никакви технически подробности за интериора, но можем да научим много за него, само като гледаме снимките. Отделните екрани за цифровия инструментален клъстър и информационно-развлекателната система споделят един панел. Таблото се извива нагоре, за да създаде място за дисплеите, които показват картина от външните камери.

На панел под таблото има набор от бутони за управление на системата HVAC. Върху волана с две спици също са поставени бутони, а в средата има четири квадратни светлини, като не я известно дали те са декоративни или изпълняват някаква функция. На показаните снимки на кабината се вижда ивица от лилави акцентни светлини на арматурното табло и синьо осветление, идващо от долните панели на вратите. Твърде вероятно е клиентът да може да избира други цветове, ако тези не му харесват.


Още снимки на електрическия седан - вижте в галерията:


Що се отнася до техническата част, Ioniq 6 е изграден на платформата E-GMP, която използват моделите Ioniq 5 и Kia EV6. Съобщава се, че седанът ще се предлага с батерия с капацитет 77,4 кВт/ч. Версията с два електромотора ще развива около 300 к.с., но ще има и такава с един двигател.

Снимки: Hyundai

0 от 500