IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха 5-те основни начина за защита на автомобила

Това са най-елементарните действия за противодействие на крадците

Проблемите с производството на нови коли и недостигът на резервни части, които засегнаха индустрията в последно време, доведе до увеличение на кражбите както на автомобили, така и на детайли от тях. Това накара експертите от изданието Carsweek да припомнят 5-те основни начини, с които може да се противодейства на тези престъпления.

Факт е, че в последно време крадците стават все по-дръзки и по-изобретателни, а това означава, че собствениците на автомобили трябва да бъдат още по-бдителни и по-внимателни. Така те ще предпазят колите си от посегателства и ще си спестят разправи и средства.


5-те основни начина за защита на автомобила (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бумеранг ( преди 1 година )
    Това с телефончето е яка идея! Заключването и секретните болтове е пълен ***: едните се изронват, а за другите...има азотни спрейове....Най-трудно откриваемото е скрит прекъсвач...."Оди, че я пали ако си немаш друга работа"
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Това с телефона под седалката е много яко и евтино!
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При пълно каско нямаш амортизации. В полицата се записва цената на придобиване + още до 20% ако имаш някакви екстри или допълнителни неща, т.е. ти изплащат 100% +20% ако си заявил. При гражданската правят оценка и те изклащат яко. Давам повече пари, но спя спокойно.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При не нов внос колите много често "счетоводната" амортизация която ти слагат застрахователите е осезаемо по-висока от реалната обезценка. При новия внос често е обратното. Иначе набележат ли те - няма какво да ти помогне, ще ти приберат колата. Само каското е някаква утеха.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    Има се предвид амортизацията. Те ще я извадят от тези 100%, които си платил при придобиването.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това нещо не отговаря на истината: "ако колата бъде открадната, нейният собственик ще получи стойността по оценка на застрахователя и за тази сума няма да може да си купи същия нов автомобил". Имам пълно каско, колата ми е нова и е записана цената на придобиване и в застрахователната полица пише при кражба, катастрофа, природно бедствие, пожар, автомобилат бъде унищожен или не намерен се изплаща 100% сумата на придобиване. Какви оценки при условие, че колата я няма?!