IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford спира продажбите на Mustang Mach-E

Дефект в батерия води до прегряване и липса на мощност

Американският производител Ford е поискал от дилърите временно да спрат продажбите на Mustang Mach-E, като едновременно с това организира сервизна акция на повече от 49 000 бройки от модела. CNBC уточнява, че засегнатите електромобили са произведени между 27 май 2020 г. и 24 май 2022 г. в завод в Куаутитлан (Мексико).


Ford Mustang Mach-E


Оказва се, че при бързо зареждане или активно ускорение от страна на шофьора, главните контактори на батерията с високо напрежение може да прегреят. Това може да доведе до загуба на мощност, което увеличава риска от злополука, а решението на проблема, според Ford, е актуализация на софтуера.

Според данните, подадени в Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA), в сервизите на компанията трябва да бъдат вкарани 48 924 бройки от Ford Mustang Mach-E, продадени в Северна Америка.

Това не е първият открит дефект в модела. През миналата година се оказа, че предните стъкла не са фиксирани правилно на електрическите кросоувъри, а също така има проблеми с уплътняването на панорамните люкове. Поради тази причина в сервиз бяха вкарани около 30 000 коли.

По-рано тази година партида от 400 бройки  беше изтеглена от пазара заради софтуерна грешка, която кара електромобила да ускорява или забавя движение.

0 от 500