IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на бензина оставиха американски полицаи без коли

На служителите на реда е наредено да разследват сигналите... по телефона

Цената на бензина в САЩ се е повишиха толкова много, че полицаите в някои щати трябва да се откажат от използването на служебни превозни средства и да се опитат да свършат максимално работата или от офиса, или чрез телефонни обаждания. Просто съществуващите бюджети на служителите на реда вече са изчерпани, а новите все още не са приети, съобщава Fox News.


полиция САЩ


Особено трудна е ситуацията в щата Мичиган, където средната цена на бензина се повиши от 2,198 долара за галон до 5,214 долара. Оказва се, че в бюджета на местната полиция няма средства за закупуване на гориво за патрулни автомобили.

Едно от най-силно засегнатите от кризата управления е офисът на шерифството в окръг Изабела. Неговият шеф Майкъл Мей официално обяви, че парите за бензин са свършили и сега служителите са инструктирани да приемат обаждания от жителите, без да посещават местопроизшествието. А това му навлече много критики от страна на населението.

От полицията се опитаха да успокоят ситуацията, като заявиха, че нейните служители ще продължат да патрулират в районите и ще реагират своевременно на обаждания, изискващи присъствието на служители на реда, но това местните жители са сериозно притеснени и са готови да протестират.

Сериозен проблем са органите на реда в окръг Изабела е, че те използват специални седани Dodge Charger Pursuit, които са оборудвани с 3,6-литров V6 турбо двигател или HEMI 5,7-литров V8. Преди кризата с горивото техният разход на гориво не беше проблем, но сега полицаите са принудени да пестят пари.


0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    А всъщност какво казва наистина : Това биха били обаждания, които не са в ход, обаждания без опасност за живота, обаждания, които не изискват събиране на доказателства или документация". и още Полицаите ще продължат да осигуряват патрули във всички райони на окръга", Това е типична "хибридка",смесваме малко истина с доста измислица и рибките кълват ! Пак давам награда 1 000 000 рубли на този който ми посочи хора избрали да мигрират в СССР ,пардон в Россия или друга комунистическа държава!!
  • #12
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И какво стана със санкциите? Нови ще има ли? Нов пакет санкции, че да си закриете краварника и светът да си отдъхне. Иначе пари за оръжия имате, нали! БайДън ще праща на укрофашагите още $40 млрд. за оръжия. Аз не зная тоз хамерикански народ кога ще вземе сопите за да измете отпадъците които са много нагли.
  • #11
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Да взимат китайски д ( преди 1 година )
    Някои коментари са много плоски явно е че няма пари за бензин не защото са обедняли а защото там разходите се следят по-стриктно и се отпускат пари по-трудно въпреки че са в пъти по-богати от нас и руснаците а и данъците с които се издържа и полицията като процент са мното по-ниски от европейските
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ( преди 1 година )
    Тоест при същата цена там галона трябваше да струва 8 долара
  • #9
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Малко сметки ( преди 1 година )
    1 галон=3,7854 литра. 5,214 $=9,69804лв 1литър-2,561959 лв. У нас 1л.бензин=3,32 лв
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Ваксата ( преди 1 година )
    Мъск (американски продукт), да им раздаде по една Тесла, тя хамериканска също. Всички българи които са там, връщайте се докато все още можете !!
  • #7
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Мале-мале ( преди 1 година )
    Бензина при тях винаги е бил чувствително по-евтин от нашия. Та вместо да ходят по фитнеси я по-добре по едно колело с турбо *** (съвсем Еко ще бъде - здравословно и безвредно). А може би ще трябва да се запознаят с едни по-скромни колици: малолитражни, с едни стотина коня. Те не знаят какво е това под 2,5-4л. и 150-200к.с. Няма само ние да пестиме, че да има за другите, нали?
  • #6
    26 rate up comment 10 rate down comment
    ТРОШАЧА ( преди 1 година )
    Спокойно проблемите и цените тепърва тръгват нагоре... Като нямат мозък в Брюксел сега ще карат колела и ще треперят през зимата!!! Смешници!
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    То понеже и тока е много евтин. Това е да си електропитек, монетата винаги има една страна. Това е заради наркотиците, замъглява ви се и без това мъгливото съзнание.
  • #4
    26 rate up comment 12 rate down comment
    чичо Кърле ( преди 1 година )
    САНКЦИИИИИ. ОДЕТЕ ПЕША ЧЕ СТЕ СТАНАЛИ КАТО ПЛОНДЕРИ.