IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ започнаха да раздават безплатен бензин

Акцията на милионер предизвика истински хаос по улиците на Чикаго (ВИДЕО)

В американския град Чикаго се развихри истинска „треска за бензин“, след като 21 бензиностанции започнаха да раздават гориво за 50 долара на всеки желаещ, съобщават местни медии.


бензиностанция


Виновник за настъпилия хаос по улиците на града се оказа милионерът Уили Уилсън. Именно той обяви, че ще раздава безплатно бензин, докато не свършат отделените за целта 1 млн долара. На практика Уилсън реши да зареди безплатно около 20 000 автомобила.

Това не е първата подобна акция на милионера. На 17 март той направи същото, но в по-малки размери. Тогава бяха използвани 10 бензиностанции, а сумата беше 200 000 долара. Акцията предизвика огромни задръствания по улиците на Чикаго, което доведе до много оплаквания от местните жители.



Сега Уилсън постъпи по-мъдро – на шофьорите бяха раздадени специални купони, с които те могат да заредят колите си, а полицейски екипи регулираха движението и контролираха опашките. А те отново бяха огромни, като някои шофьори се наредиха още през 2,30 през нощта, въпреки че акцията стартира в 7 часа сутринта.

Трябва да се отбележи, че Уоли Уилсън не прави всичко това с без користна цел. През 2023 г. в Чикаго ще има избори за кмет, като милионерът иска отново да издигне кандидатурата си. По-рано той се пробва безуспешно за същия пост, а също така за Сената на САЩ и дори за президент на страната.


0 от 500