IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са трите най-продавани автомобила за всички времена

Тези японски, американски и германски модели все още са на пазара

Международна онлайн-платформа за обучение по шофиране Zutobi обяви кои са най-продаваните автомобили в историята от излизането им на пазара. В първата тройка се подреждат японски, американски и германски модели, като всички те все още се продават. А това означава, че, поне на теория, те могат да се придвижат напред в класирането.

Toyota Corolla - 47 500 000 продажби


Toyota Corolla


Начело на списъка е Toyota Corolla, която е на пазара още 1966 г., като до момента от нея са продадени над 47,5 млн бройки. Годишно японският производител пласира средно по 850 000 единици от Corolla, като сега на пазара е 12-ото поколение на модела. Той се предлага в различни модификации – седан, хечбек и комби, като задвижването може да бъде с двигатели с вътрешно горене или хибридно.

Ford F-Series – 40 000 000 продажби


Ford F-150


На втора позиция е Ford F-series, от който по света са продадени 40 млн единици. Ако всички продадени някога F-150 се наредят един след друг, тогава колона от такива коли ще пресече екватора два пъти. Впечатляващо е, че F-Series е вторият най-успешен модел автомобил в историята, въпреки че се продава основно в САЩ и Канада (за разлика от Corolla, която се предлага в почти всички страни по света). Средно един F-150 се продава в Северна Америка на всеки 35 секунди, а от 1948 г. тиражът му надхвърля 500 000 бройки на година.

VW Golf - 35 000 000 продажби


VW Golf


Това е един от най-универсалните автомобили в света, като се продава се от 1974 г. Според много автомобилни фенове и експерти, „Голф е отговор на всичко и ако на света трябва да съществува само една кола, то това е тя“. Популярността на модела подкрепя подобно твърдение. Факт е, че тя спадна в последно време, но въпреки това хечбекът се радва на огромен интерес, най-вече в Европа.

От Zutobi посочват и още няколко модела, чиито продажби са надхвърлили 20 млн единици по време на своето съществуване. Сред тях са VW Passat (30 милиона бройки, в продажба от 1973 г.), Honda Civic (24 милиона единици - от 1972 г.) и VW Beetle (23 милиона бройки - от 1938 г.).


0 от 500
  • #8
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Който не е карал ФВ купуван чисто нов, само той може да говори глупости че не е качествен и е ***. Хо хо за 8 години и 130 х км по нашите пътища съм сменил само водна помпа на 6-тата година и датчик на температурата на 7-та. Колата абсолютно никога не ме е оставяла на пътя. Ааа и се обслужва на дългия интервал 30х или 2 години. Масло и антифриз никога не съм доливал. Антифриза е сменян веднъж при смяната на водната помпа ;). Поздрави на разбирачите, в кварталните кръчми.
  • #7
    7 rate up comment 24 rate down comment
    С-класа ( преди 1 година )
    Най-продаваният автомобил в света е ФОРД защото е първият сериен,после идва Мерцедес-Бенц (топ на типовете,лукс, качество, живот на двигателя, първият милионен пробег в света) и всички останали поройници.
  • #6
    13 rate up comment 30 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Най митичния,най обичния,най красивия,най продаваният,най здравия,най легендарния и единствен завинаги и недостъпен за останалия скрап на колела е Фолксваген костенурка,защото изобщо не си е сменял визията и нищо по себе си,а го купуват 60 г.в този си брилянтен вид и легендарен мотор! Останалия скрап вече са на 10- то поколение!!! Нищо общо с истинската си кола!! След това е Лада Нива -45 г.без изменения и обичан по цял свят!!! Съвършенството не търпи промяна!!!! А скрапът е набишкан с жици!???
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Дедослав ( преди 1 година )
    @ #1 Кух си като бидон. И да ти обяснявам защо, няма да ме разбереш.
  • #4
    29 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    VW е дъното по здравина в момента.Ако не са повредените им до болка фенове,които обичат да живеят по сервизите тях отдавна да ги няма.
  • #3
    26 rate up comment 29 rate down comment
    Абе ( преди 1 година )
    Кучетата си лаят, а VW Golf пак е първи в европа!
  • #2
    33 rate up comment 24 rate down comment
    кефъ ( преди 1 година )
    Голфа е тотален биклюк във всяко едно поколение но така или иначе вече е мъртъв както и цялото фв груп
  • #1
    27 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А Тресла 3, защо я няма????? Според нейните облъчени наркофили, тя топа на всички продадени коли. На месец се продават по 40 милиона .