IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini измисли име за новия си модел

Италианците ще предложат електрическо Gran Turismo с 4 места

Италианският производител Automobili Lamborghini е оптимист за бъдещето си и вече разработва нов модел, който ще бъде четвърти в гамата. Информацията за него се пази в най-строга тайна, но името му вече е известно.


Lamborghini


Доскоро Lamborghini имаше три автомобила в своята гама - суперколите Aventador и Huracan, както и мощния кросоувър Urus, което позволи на марката да увеличи значително продажбите си. Производството на Aventador обаче е почти приключило, като предстои да бъдат направени 15 бройки, който да заменят изгорелите при пожара на кораба Felicity Ace през февруари коли.

Наследникът на Aventador ще получи хибридно задвижване и ще се превърне в новия флагман на марката. Едновременно с него Lamborghini ще пусне и четвърти модел, който ще получи по-практична „опаковка“ на Gran Turismo с 2+2 места. За това намекна още преди време бившият шеф на компанията Стефано Доменикали.


Lamborghini


Настоящият ръководител на компанията Стефан Винкелман обеща да представи новия модел до 2025 г. Името му не се обявява официално, но сега става ясно, че компанията е подала заявление до Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз за регистрация на търговската марка Lamborghini Revuelto EV. Тя е в няколко продуктови категории наведнъж: „автомобили и/или електрически автомобили“, „електроника и софтуер“, „облекло и оборудване”, играчки и умалени модели.

Техническите характеристики на Lamborghini Revuelto вече са ясни до някаква степен. Моделът ще бъде изграден на платформата, която ще се използва за бъдещите Audi A6 e-tron и Porsche Macan. Известно е, че концептуалният A6 e-tron е оборудван с два електромотора с обща мощност около 475 к.с. и 800 Нм. Новата суперкола на Lamborghini трябва да надмине тези показатели, като тя ще получи батерии с капацитет 100 кВт/ч, осигуряващи пробег от над 480 км.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 1 година )
    "Информацията за него се пази в най-строга тайна" В наше село вече знаем, че ще е Тайкан с други фарове и 50% по-висока цена, което пък е Ауди с по-висока цена. Немците са царе на това да продават една техника отново и отново по-скъпо.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    порше разчупиха прадставите за спортни грандтуръри пет места пълноценен багажник от 0-200 за под 10 секунди очаквам и ферари да се включат в играта
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Brum brum ( преди 1 година )
    Ламборджини, както и шефа му имат вече доста тънка и все по-изтъняваща връзка с италианското автомобилостроене и спортни традиции.
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    име ( преди 1 година )
    Ще яде от продажбите на тайкяна