IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini потвърди електрически Urus

Кросоувърът на ток обаче ще се появи едва през следващото десетилетие

Lamborghini Urus е сред най-мощните и скъпи SUV-модели на пазара към момента. Моделът още с излизането си стана бестселър на италианската марка, като бързо доведе до това, на модела с повишен клирънс да се падат над половината от продажбите на компанията. И докато кросоувърът вече навърши 4 години на пазара, клиентите продължават да очакват по-различни и горещи негови варианти.


Lamborghini Urus


По-късно тази година от Lamborghini ще пуснат и нова "хардкор" версия на Urus. А а тези, които очакват изцяло електрическа версия на спортния SUV имаме две новини - такава ще има, но най-вероятно няма да се случи с настоящото поколение на модела, а ще трябва да почакаме още доста.

В разговор с журналисти от изданието The Drive, главният дизайнер на Lamborghini Митя Боркерт е отговорил на доста въпроси, като сред тях е бил и този за потенциален изцяло електрически вариант на супер-SUV машината. Боркерт е потвърдил веднага, но малко е "върнал газта": "Рано или късно Urus ще е електрически. Да бъдем честни - регулациите и социалния тренд са такива, че нещата отиват натам. Не казвам сега, че наследникът на Urus ще е електрически, но за този тип автомобилите електрификацията е от чувствително значение".


Lamborghini Urus


Трудно е да кажем какво точно означават думите на Митя Боркерт, но можем да твърдим, че мениджърският екип в Сант'Агата Болонезе със сигурност разсъждава върху изцяло електрически Urus. Явно версията с батерии няма да се случи с настоящото поколение на модела, а наследникът се очаква не по-рано от 2028 година. Така че ще трябва да изчакаме поне до края на десетилетието.

Що се отнася до цялостната гама на Lamborghini. Боркерт потвърди, че компанията ще предлага двигатели с вътрешно горене доколкото може напред в годините. Преминаването към електрически задвижвания обаче е неизбежно. „Хората в момента все още смятат, че V10 е емоционален, но не знам дали след четиридесет години все още ще бъдат доволни от това. Аз също съм човек, който е влюбен в двигателя с вътрешно горене, но не се страхувам от преминаването към електричество."

0 от 500