IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini стъпва официално в България

БМ Кар отваря представителство на легендарната италианска марка за Балканите

Една от най-луксозните и прочути автомобилни марки в света - Lamborghini, съвсем скоро ще стъпи и у нас. Българският автомобилен дилър БМ Кар предстои да отвори представителство на Lamborghini за Балканите. Това съобщиха източници от компанията за Automedia.bg.


Lamborghini


Компанията предстои да получи представителство за продажба и поддръжка на луксозната автомобилна марка за региона. Целият процес около получаването на представителство за Lamborghini е коствал 1 година усилия за компанията, като сега те се увенчават с успех, обясниха от БМ Кар. 

Lamborghini е един от най-разпознаваемите  италиански производители на суперавтомобили. Компанията под шапката на Volkswagen е известна с мощните си и стилни автомобили. Резултатите на компанията продължават да са изключително силни, въпреки всички препятствия в автомобилния сектор от последните 2 години. През първото шестмесечие на 2021 година от Lamborghini дори бележат най-силните си финансови резултати в цялата си история.

Заслугата е преди всичко на SUV модела Urus, продаден в 2796 екземпляра. След него се нарежда Huracan с 1532 продажби (+46%). На трето място е Aventador – 524 продажби (+21%). Най-големият пазар на Lambo си остават САЩ следвани от Китай, Хонконг и Макао.


0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    И къде ще ги карат. Баровците с палати за по 10 милиона се прибират по кални улици. Предполагам само Урус ще върви и сервизът им за ходова част.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Хой ( преди 2 години )
    Ейййй доживяхме........
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Gore ( преди 2 години )
    Направо ще цъфнат и ще вържат с 8 продажби годишно! Ако въобще е вярно де!?
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 15 ( преди 2 години )
    Те понеже спортните коли само по правите се карат :D интеуект
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 12 ( преди 2 години )
    не, това са ти чорапите
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Макрон ( преди 2 години )
    Аз официално никога няма да мога да "стъпя" в това представителство.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Стоев ( преди 2 години )
    Аз такъв автодилър не съм чувал. На нещо първоаприлско ми мирише. :)
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    явно има потенциал в нашия пазар за подобен тип автомобили, въпреки пътищата ни. От статията става ясно, че ще е първият дилър на балканите, което не е малко. Има хора с възможности в региона, друг е въпроса дали ще предпочетат София пред Виена. Предполагам, че основно ще се продава Урус като модел, като вероятно основният приход ще бъде от сервизна дейност (ако открият сервиз), защото има не малко ламбота по улиците.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    в българия да си купиш автомобил от дилър на автомобилен концерн е равносилно да си изхвърлиш парите през балкона с тази разлика че ще зарадваш много случайни минувачи
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    До 4. Хич не си в час с този коментар, защото трябва да се светнеш, че Ламборджини не е собственост на ФВ от вчера, така че написаното си е много правилно, а от както ФВ е собственик на Ламборджини, те са все по-добре с всяка изминала година.