IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini стъпва официално в България

БМ Кар отваря представителство на легендарната италианска марка за Балканите

Една от най-луксозните и прочути автомобилни марки в света - Lamborghini, съвсем скоро ще стъпи и у нас. Българският автомобилен дилър БМ Кар предстои да отвори представителство на Lamborghini за Балканите. Това съобщиха източници от компанията за Automedia.bg.


Lamborghini


Компанията предстои да получи представителство за продажба и поддръжка на луксозната автомобилна марка за региона. Целият процес около получаването на представителство за Lamborghini е коствал 1 година усилия за компанията, като сега те се увенчават с успех, обясниха от БМ Кар. 

Lamborghini е един от най-разпознаваемите  италиански производители на суперавтомобили. Компанията под шапката на Volkswagen е известна с мощните си и стилни автомобили. Резултатите на компанията продължават да са изключително силни, въпреки всички препятствия в автомобилния сектор от последните 2 години. През първото шестмесечие на 2021 година от Lamborghini дори бележат най-силните си финансови резултати в цялата си история.

Заслугата е преди всичко на SUV модела Urus, продаден в 2796 екземпляра. След него се нарежда Huracan с 1532 продажби (+46%). На трето място е Aventador – 524 продажби (+21%). Най-големият пазар на Lambo си остават САЩ следвани от Китай, Хонконг и Макао.


0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ДО 7 ( преди 2 години )
    абе медицинската наука е напреднала много напоследък. Може и да е в състояние да ти помогне :D
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Канто ( преди 2 години )
    Най-тежкия период за марката е времето,в което Крайслер се разпореждаше с тях...Все пак имаха късмет през 90-те години на 20 век Фолксваген да инвестира богато в Ламборгини.Апропо,като изключим Марчело Гандини , Ламборгини до момента дължи успеха си основно на другия италиански дизайнер ,който написа името си в историята на компанията завинаги -Филипо Перини,на който марката дължи Авентадор и Уракан.За жалост от 2016 насам Митя Боркерт е лош пример за шеф -дизайнер...слаб дизайнер!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    честит 1ви април :)
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    ""През първото шестмесечие на 2021 година от Lamborghini дори бележат най-силните си финансови резултати в цялата си история.""Дошо, извикай преводач да ти разясни текста, за да разбереш кое е по-добре. Фалирала марка, която е купена и при новия си собственик постига най-силните резултати в историята си. Това в превод на човек с IQ 5 озночава, че сега Ламборгини са по-добре отколкото когато са били при всички предишни собственици а те са били много.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Браво и честито на БМ! Успех им желая! Са дето не мога да разбера, що за мазохист трябва да си, че да караш Ламбо по тия пътища!?
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Честито ( преди 2 години )
    Браво !