IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini работи за запазване на ДВГ и след 2030 г.

Компанията инвестира в разработки на нови видове горива

Затягането на екологичните стандарти за нивата на вредните емисии принуждава автомобилните производители да преминат към хибридни и изцяло електрически задвижващи системи. Това засегна и Lamborghini, която вече пусна първата си и се готви да предложи електрически автомобил на пазара до 2030 г.


Lamborghini


Италианската компания обаче се готви да запази и моделите с конвенционалния двигатели в гамата си. Това обяви нейният главен изпълнителен директор Стефан Винкелман пред Welt am Sonntag, като допълни, че възлага огромни надежди на развитието на съвременните технологии и възможността за използване на синтетично гориво. Върху такива работи и друг производител на спортни коли – Porsche, който също е част от VW Group.

„Сега разработваме хибридни модели и когато те навлязат на пазара, планираме да си починем и да оценим възможността за продажба на автомобили с двигатели с вътрешно горене след 2030 г. Един от шансовете за това ще бъде използването на синтетични горива”, каза топ-мениджърът.

Винкелман потвърди, че Lamborghini подготвя нов V12 двигател, който ще бъде поставян на наследника на Aventador. Новият електрифициран флагман на марката няма да наследи нито един детайл от Sian или Aventador - задвижването, трансмисията и хибридната система ще бъдат напълно нови. А това означава, че в бъдеще компанията ще разполага нов двигател с вътрешно горене, който може да се използва и със синтетичен бензин.

Снимка: Lamborghini

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Като са тръгнали по следите на Голфа и са открили, че в перник след запой, на другия ден си пикат в резервоара и тръгват на работа. Ама то всчико си има пиниз. Тия ще ни стигнат след хиляди алкохолни делириуми.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пълна лудост
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ама проблема е че и тоя Голф гти не изпълнява еконормите
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Което няма как да просъществува тъй като Ламборгини ако не ползват общи платформи двг и части с другинот концерна ще фялират.Доказано многократно че бутиковите компании са нерентабилни ако не са част от голям концерн например Бентли Ламжо Бугати Ролс Астън и тн.Второ кой че си купи скопено ламбо дето всяка електричка го бие и има рев лимитър и не може да се форсира.Освен това тия коои са представителни за фирмата и идеята е като нямаш пари да си купиш ламбо да купиш голф гти
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво ги бърка от Ламборджини. Дори да си плащат глобите за въглеродни емисии и да ги калкулират в цената на автомобилите, собствениците няма и да разберат, защото само гумите им струват повече, отколкото надценката за въглеродни емисии.След 2030-та година това ще са единствените автомобили с ДВГ които ще се продават. Скъпи спортни автомобили и специализирани автомобили, които няма как да бъдат електромобили.А хората с по-скромни финансови възможности, ще трябва да карат електромобили.